Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Εισαγγελία, αστυνομία και υπουργείο Υγείας ερευνούν τον παιδοκαρδιοχειρουργό για τους 15 θανάτους παιδιών (βίντεο)

Στην αντεπίθεση ο γιατρός καταγγέλλει συκοφαντία

Στο στόχαστρο της εισαγγελίας, της ΕΛ.ΑΣ. και του υπουργείου Υγείας έχει τεθεί η δράση του παιδοκαρδιοχειρουργού μετά την αποκάλυψη πως 15 παιδιά έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια επεμβάσεων.

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση των 15 παιδιών που πέθαναν κατά τη διάρκεια χειρουργικών επεμβάσεων σε δύο νοσοκομεία της Αττικής, τα οποία χειρουργήθηκαν από τον ίδιο παιδοκαρδιοχειρουργό και, όπως καταγγέλλουν οι γονείς τους, χάθηκαν από πλημμελείς ενέργειές του.

Μία ανώνυμη επιστολή, που φέρεται να υπέγραψαν οι γονείς που έχασαν τα παιδιά τους, έριξε φως στην υπόθεση, με τις Αρχές να θέτουν στο επίκεντρο των ερευνών τους τη δράση του παιδοκαρδιοχειρουργού και ιδιαίτερα την ιδιωτική κλινική, στην οποία εργαζόταν.

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία που αναζητούν οι Αρχές είναι τα δεδομένα από τον εξοπλισμό του χειρουργείου και της ΜΕΘ, η επάρκεια του προσωπικού, με κύριο ζητούμενο τη μετεγχειρητική παρακολούθηση των ασθενών και το ποσοστό θνητότητας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο MEGA ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος, επιθυμία του υπουργείου Υγείας είναι να μπει μία τάξη στις παιδοκαρδιοχειρουργικές επεμβάσεις, οι οποίες υπολογίζονται σε 700 – 1000 ετησίως στη χώρα μας, ώστε να υπάρχει καταγραφή αυτών των επεμβάσεων και των αποτελεσμάτων τους.

Συκοφαντία καταγγέλλει ο παιδοκαρδιοχειρουργός

«Δεν υπάρχει καμιά επίσημη καταγγελία», δήλωσε ο παιδοκαρδιοχειρουργός, αρνούμενος όσα καταγγέλλονται εις βάρος του.

Ο παιδοκαρδιοχειρουργός τόνισε πως δεν έχει 15 περιστατικά που έχασαν τη ζωή τους, ενώ κάνει λόγο για συκοφαντία από κύκλωμα ανταγωνιστών του.

«Χειρουργώ δύσκολα, περίπλοκα περιστατικά. Υπάρχει μια θνησιμότητα. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι μηδέν, κυμαίνεται μεταξύ 1,7% και 2,3%. Έχω μια τράπεζα δεδομένων. Μπορώ να τα βγάλω αναλυτικά και να τους τα δώσω. Δεν έχω 15 θανάτους», είπε ο παιδοκαρδιοχειρουργός στο MEGA.

https://www.megatv.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom