Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Το κόμμα ΝΙΚΗ αναγκάζει τον Κυριάκο να πάει στο Αγιον Ορος μετά από 37 χρόνια

Εντολή προς τους βουλευτές της Ν. Δ. να… πλημμυρίσουν τις εκκλησίες το επόμενο διάστημα και ειδικά την ημέρα του Αγίου Πνεύματος

Στο Αγιον Ορος θα βρεθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον γιο του, Κωνσταντίνο, για να επισκεφθεί τις μονές της Χερσονήσου του Αθω, όπου έχει να πάει από το 1986.

Βέβαια, δεν το θυμήθηκε ξαφνικά να προσευχηθεί στο «Περιβόλι της Παναγίας», αλλά υπάρχει λόγος – και δεν είναι άλλος από το κόμμα ΝΙΚΗ, που είναι μια ανάσα πριν από την είσοδο στη Βουλή, για το οποίο έχει γίνει γνωστό ότι ενδιαφέρονται μοναχοί και ηγούμενοι από το Αγιον Ορος, ενώ στέλνονται μηνύματα σε πιστούς για να υποστηρίξουν την προσπάθεια του κόμματος.

Η πιθανή συμμετοχή, όμως, της ΝΙΚΗΣ στην επόμενη Βουλή, με εξασφάλιση ποσοστού άνω του 3% (τώρα βρίσκεται στο 2,92%), δημιουργεί πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία όσον αφορά την αυτοδυναμία της, γιατί ανεβαίνει ο πήχης του ποσοστού που πρέπει να πάρει. Εξ ου και έχει αρχίσει μια μεγάλη «εκστρατεία» από το Μαξίμου, προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος της ΝΙΚΗΣ στην επόμενη Βουλή.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας πηγαίνει ο Μητσοτάκης στο Αγιον Ορος για να μιλήσει με ηγουμένους και μοναχούς, οι οποίοι προφανώς και «ενοχλούν» με την προσπάθεια στήριξης του κόμματος ΝΙΚΗ, ενώ παράλληλα θα προσκυνήσει σε κάποιες μονές, οι οποίες ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί.

Η εντολή προς τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, πάντως, είναι να… πλημμυρίσουν τις εκκλησίες το επόμενο διάστημα και ειδικά την ημέρα του Αγίου Πνεύματος, να μιλήσουν με πιστούς και να προσπαθήσουν να τους αποτρέψουν από τη στήριξη του κόμματος ΝΙΚΗ, γιατί το σύνθημα είναι «η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και αυτοδυναμία, οι οποίες δεν μπορούν να επιτευχθούν εάν μπουν στη Βουλή άλλα κόμματα»!

Οπως γίνεται αντιληπτό, η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί έως τις εκλογές, ενώ το προηγούμενο Σαββατοκύριακο δεν εστάλησαν μηνύματα από μονές του Αγίου Ορους, όπως συνέβαινε στο αμέσως προηγούμενο διάστημα, προφανώς επειδή δέχθηκαν κάποια πίεση αυτοί που έστελναν τα μηνύματα, η οποία θα ενταθεί τις επόμενες ημέρες, με στόχο να μην ξαναστείλουν SMS υπέρ της ΝΙΚΗΣ σε πιστούς που επισκέπτονται το Αγιον Ορος.

δημοκρατία 30/5/23

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom