Τρίτη 2 Μαΐου 2023

Ο Μητσοτάκης παρουσίασε μια «παραμυθένια» Ελλάδα και… ανακοίνωσε «μείωση μισθών»! (βίντεο)


Και τι δεν είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα, μιλώντας στο OPEN: Αμφισβήτησε τα στοιχεία του ΟΟΣΑ για τη μείωση των μισθών το 2022, υποστήριξε ότι όπου πηγαίνει βλέπει μια αγορά που κινείται καλά, ισχυρίστηκε ότι τα ενοίκια αυξάνονται επειδή η οικονομία πάει καλά (!), διαπίστωσε αύξηση μισθών στον κλάδο του τουρισμού και εξήγησε πως θα.. «μειώσει τους μισθούς».

Στην «άριστη» και «παραμυθένια» Ελλάδα που παρουσίασε ο Μητσοτάκης τα εισοδήματα… αυξήθηκανσε αντίθεση με τα στοιχεία ΟΟΣΑ, σύμφωνα με τα οποία μειώθηκε κατά 7,5% ο πραγματικός μισθός το 2022«Το αμφισβητώ» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός (στο βίντεο μετά το 6ο λεπτό), συμπληρώνοντας ότι «δεν λαμβάνουν υπόψη  όλα τα πραγματικά στοιχεία του 2022»

Τα «στοιχεία του ΟΟΣΑ δεν είναι ακριβή», είπε. Κατά τη γνώμη του η αύξηση των εισοδημάτων (!) «ροκανίστηκε» από την αύξηση του πληθωρισμού. Στη συνέχεια, μάλιστα, είπε το γνωστό «παραμύθι» περί αύξησης των επενδύσεων και μείωσης της ανεργίας....  

Στον κόσμο του Μητσοτάκη έχουν αυξηθεί οι μισθοί στον κλάδο του τουρισμού!. Και κάπου εκεί… εξήγησε: «Ο καλύτερος τρόπος να μειωθούν οι μισθοί, είναι να μειώνεται διαρκώς η ανεργία, να δημιουργούνται πολλές και καλύτερα πληρωμένες θέσεις εργασίας» (στο βίντεο μετά το 7’30”)

Ναι, το είπε, «ο καλύτερος τρόπος για να μειωθούν οι μισθοί»! Προφανώς, ο πρωθυπουργός μπερδεύτηκε, αφού μάλλον ήθελε να κάνει λόγο για αύξηση, αλλά η συνήθεια είναι, καμιά φορά, κακό πράγμα και το αποτέλεσμα ήταν «μειωση».

Η μαγική εικόνα του Μητσοτάκη δεν τελειώνει εδώ. Σε μια… υψηλή οικονομική ανάλυση δήλωσε ότι «επειδή η οικονομία πάει καλά και οι τιμές των ενοικίων αυξάνονται, αυξάνονται και τα ενοίκια. Κάποιος κερδίζει από την αύξηση των ενοικίων. Κερδίζουν οι ιδιοκτήτες» (μετά το 16ο λεπτό). 

Ως αντιστάθμισμα στην αύξηση των ενοικίων ο Μητσοτάκης θεωρεί ως λύση το  το πρόγραμμα Σπίτι μου, επαναλαμβάνοντας ότι «θα αυξηθούν οι ωφελούμενοι στους 20.000» και  έταξε ότι «θα βρεθούν και άλλοι πόροι για να επεκταθεί περαιτέρω το πρόγραμμα».

Νωρίτερα, δε, είχε πετάξει και το απίθανο: «Όπου πηγαίνω (…) βλέπω μια αγορά, η οποία κινείται καλά (…) δεν βλέπω πουθενά ξενοίκιαστα μαγαζιά» (μετά το 14’40”). Να μας πει ο κύριος Μητσοτάκης πού πηγαίνει, να πάμε κι εμείς… 

https://www.imerodromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom