Κυριακή 7 Μαΐου 2023

Με «σύμμαχο» τον εξαιρετικό καιρό το Αγρίνιο έτρεξε στο 3ο City Trail (φωτο & βίντεο)

Στο City Trail συμμετείχε και… αγέννητος/η δρομέας!

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 3ος αγώνας City Trail Agrinio το πρωί της Κυριακής, 7 Μαΐου. Πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Χριστοφόρου και περιλάμβανε δύο αγώνες δρόμου 12.500 χλμ & 5.800 χλμ με αφετηρία και τερματισμό την πλατεία Δημοκρατίας. Διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου.

«Στεκόμαστε πάντα στο πλευρό των αθλητικών συλλόγων της πόλης και στηρίζουμε όλες τις αθλητικές εκδηλώσεις που έχουν ως στόχο τον μαζικό αθλητισμό. Περιμένουμε τους Αγρινιώτες να χαρούν τις όμορφες διαδρομές του Αγώνα», ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου Χρήστος Ζαρκαβέλης σε δηλώσεις του πριν τον αγώνα.

Πράγματι, συμμετείχε πλήθος αθλητών, τρέχοντας στις δύο απαιτητικές διαδρομές. Οι διαγωνιζόμενοι δεν ήταν μόνο από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία, αλλά και από γειτονικές περιοχές, μιλώντας μάλιστα με τα καλύτερα λόγια για την διοργάνωση.

Η εκκίνηση δόθηκε στις 10:15 για τα 12,5 χλμ και λίγα λεπτά αργότερα ακολούθησε η εκκίνηση για τα 5,8 χλμ, στον οποίο συμμετείχαν και πολλά παιδιά.

H διαδρομή του αγώνα των 12,5 χλμ κατά το μεγαλύτερο μέρος της αποτελείται από μονοπάτια εντός του δασυλλίου Αγ. Χριστοφόρου και του Παπαστράτειου Δημοτικού πάρκου , τα οποία είναι σηματοδοτημένα, ώστε να μη χαθούν οι συμμετέχοντες κατά την διάρκεια του αγώνα. Από το σύνολο της διαδρομής τα 2,5 χλμ είναι βατά μονοπάτια, τα 3,5 χλμ είναι άσφαλτος και τα υπόλοιπα 6,5 χωματόδρομος.

Οι αθλούμενοι στα 5,8 χλμ κινήθηκαν εντός της πόλης του Αγρινίου του δασυλλίου του Αγίου Χριστοφόρου και του Παπαστράτειου Δημοτικού πάρκου, κατά το μεγαλύτερο διάστημα σε άσφαλτο χωρίς υψομετρικές διαφορές.

Στο City Trail συμμετείχε και… αγέννητος/η δρομέας!

Αρκετοί γονείς τερμάτισαν με τα παιδιά τους, καταχειροκροτούμενοι στην κεντρική πλατεία ενώ ξεχώρισε και η εγκυμονούσα δρομέας που τερμάτισε εμφανώς συγκινημένη και μέσα σε αποθέωση.

Όλοι οι συμμετέχοντες χειροκροτήθηκαν θερμά και οι ίδιοι δεν έκρυβαν την ικανοποίηση τους.

Μια συμμετοχή ωστόσο είχε ιδιαίτερη σημασία, συμβολισμό και αξία. Ήταν αυτή της Στεφανίας Δελημήτσου.

Και αυτό γιατί η συμπολίτισσα έλαβε μέρος εγκυμονούσα, στον αγώνα των 5,8 χλμ .

Στον τερματισμό της λοιπόν δικαιολογημένα αποθεώθηκε…

Οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές, η ικανοποίηση όσων περνούσαν την γραμμή του τερματισμού μεγάλη και το… ραντεβού ανανεώθηκε για του χρόνου!

Οι νικητές (γυναίκες-άνδρες) στα 12,5 χιλιόμετρα:

Οι πρώτοι έξι (γυναίκες-άνδρες) στα 5,8 χλμ:

Δείτε φωτογραφίες:

https://www.agrinionews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom