Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Απάντηση-δηλητήριο των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα στο Μαξίμου για τη θέση 107


«Οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα είναι αναξιόπιστη οργάνωση, λέει η Ελλάδα επειδή κατατάχθηκε πάλι τελευταία μεταξύ των Eυρωπαίων εταίρων της».

Στο επίκεντρο παραμένει η πολύπαθη Ελευθερία του Τύπου στην εποχή Μητσοτάκη με το Μαξίμου να επιμένει υποβαθμίζοντας την έκθεση των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, επιβεβαιώνοντας, ουσιαστικά, τα όσα αναφέρει η οργάνωση για τα προβλήματα στην ελευθερία έκφρασης στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται ότι η αντίδραση της κυβέρνησης, μέσω του Άκη Σκέρτσου, για την πρόσφατη έκθεση που κατατάσσει την Ελλάδα στη θέση 107 παγκοσμίως, αλλά και στην τελευταία θέση ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε., ήταν για ακόμη μια φορά εξοργιστική, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να χαρακτηρίζει τους ΡΧΣ αναξιόπιστους.

Σήμερα, όμως, ήρθε και η απάντηση από την οργάνωση, η οποία μέσω σειράς αναρτήσεων στο Twitter σχολιάζει συνολικά τις αντιδράσεις διαφόρων κρατών και κυβερνήσεων.

Για την Ελλάδα αναφέρει με νόημα «οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα είναι αναξιόπιστη οργάνωση, λέει η Ελλάδα επειδή κατατάχθηκε πάλι τελευταία μεταξύ των Eυρωπαίων εταίρων της. Η χώρα μπορεί να τα πάει καλυτέρα το 2024 εάν οι δημοσιογράφοι μπορούν να εμπιστευθούν τις αρχές αν εκείνες αποτρέψουν τις αυθαίρετες παρακολουθήσεις και αποδώσουν δικαιοσύνη για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ».

https://www.efsyn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom