Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

Κορυδαλλός: 38 ηλικιωμένοι εγκαταλελειμμένοι σε γηροκομείο - κολαστήριο (βίντεο)

Αφυδάτωση, ψώρα και άθλιες συνθήκες αντίκρισαν οι ελεγκτές

Υπό άθλιες συνθήκες βρέθηκαν να διαβιούν 38 ηλικιωμένοι σε ιδιωτικό γηροκομείο στον Κορυδαλλό. ‘Άλλοι τρεις τρόφιμοι νοσηλεύονται από προχθές με ψώρα, στο νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός».

Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ αναμένεται να αρχίσουν να μεταφέρουν όλους τους τροφίμους σε εφημερεύοντα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση της υγείας τους, να ενυδατωθούν και να παραμείνουν για νοσηλεία όσοι από αυτούς το χρειάζονται.

Στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε άλλες προνοιακές δομές, με τη συνεργασία της Περιφέρειας, της Εκκλησίας και της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Εργασίας.

Κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής μετά από καταγγελία έφτασε το μεσημέρι της Παρασκευής στο γηροκομείο αλλά βρήκε τις πόρτες σφραγισμένες με λουκέτα.

Οι ελεγκτές της Περιφέρειας έσπασαν τα λουκέτα και αντίκρισαν τους 38 ηλικιωμένους – με τους μισούς από αυτούς να είναι κατάκοιτοι– να είναι αφυδατωμένοι, λιποβαρείς και παραμελημένοι.

Ζητήθηκε βοήθεια από το υπουργείο Υγείας και λίγο αργότερα έφτασαν από το Γενικό Νοκοκομείο της Νίκαιας γιατροί και νοσηλευτές, οι οποίοι πρότειναν τη μεταφορά των υπερηλίκων σε νοσοκομεία για να αναταχθεί η κατάσταση της υγείας τους και να παραμείνουν για νοσηλεία, εάν χρειάζεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες για το ιδιωτικό γηροκομείο είχαν υπάρξει καταγγελίες και στο παρελθόν και μάλιστα είχαν επιβληθεί πρόστιμα.

Ρεπορτάζ: Σοφία Πατραμάνη 

Η Περιφέρεια Αττικής εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι από το 2020 είχε ανακληθεί η άδεια λειτουργίας του εν λόγω γηροκομείου, ωστόσο υπήρξε προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά περί αναστολής τριών αποφάσεων της Περιφέρειας για αναστολή και σφράγιση της Μονάδας.

Είχαν επιβληθεί επίσης πρόστιμα 300.000 ευρώ όταν διαπιστώθηκαν παραβάσεις για επιβαρυντικές συνθήκες διαβίωσης, ελλιπές προσωπικό και φιλοξενία υπεράριθμων ηλικιωμένων.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Καλαφάτης

https://www.ertnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom