Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Τι γίνεται στον Εβρο: Νέα «απόβαση» εκατοντάδων στρατιωτικών των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη - Μεταφορά στρατιωτικού υλικού


Για τη μεταφορά των στρατιωτικών φορτίων από τον Έβρο προς τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης, γύρω από την εμπόλεμη Ουκρανία.

Νέα αμερικανική «απόβαση» στην Αλεξανδρούπολη ξεκινάει από σήμερα Τρίτη καθώς αναμένεται να φτάσουν από τις ΗΠΑ στο αεροδρόμιο Δημόκριτος πάνω από 200 στρατιωτικοί και πολιτικό προσωπικό (φωτογραφία αρχείου, επάνω).

Μεταφορά στρατιωτικού υλικού

Σταδιακά, μάλιστα, ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί και μπορεί να ανέλθει στα 400 άτομα. Θ’ απασχοληθούν όλοι με τη μεταφορά του στρατιωτικού υλικού, το οποίο θα καταφθάνει σταδιακά στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με τα μεταγωγικά πλοία.

Το υλικό αυτό θα προέρχεται από τις ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ αλλά και γενικότερα του ΝΑΤΟ και θα προωθείται σιδηροδρομικώς αλλά και με νταλίκες προς τη βορειοανατολική Ευρώπη, όπου βρίσκονται οι αμερικανο-νατοϊκές δυνάμεις, πολύ κοντά στην εμπόλεμη Ουκρανία, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το evros-news.gr.

Παράλληλα, άλλο υλικό που θα προέρχεται από τις συγκεκριμένες μονάδες, θα φτάνει στην Αλεξανδρούπολη και θα φορτώνεται στα μεταγωγικά για τον δρόμο της επιστροφής.

Το πρώτο από αυτά τα πλοία, αναφέρουν οι πληροφορίες του evros-news.gr, θα καταπλεύσει το ερχόμενο Σάββατο. Είτε σε αυτό, είτε σε άλλα επόμενα δρομολόγια, εκτός από τεθωρακισμένα και άλλα στρατιωτικά οχήματα, θα υπάρχουν και πολεμικά ελικόπτερα.

Στο Στρατόπεδο Γιαννούλη

Το προσωπικό των Αμερικανών που έρχεται αυτές τις ημέρες στην Αλεξανδρούπολη, στη μεγάλη του πλειονότητα, θα εγκατασταθεί στο Στρατόπεδο Γιαννούλη όπως προβλέπεται στην ελληνο-αμερικανική αμυντική συμφωνία.

Οι συγκεκριμένοι χώροι έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα για τη διαμονή τους καθ΄όλη τη διάρκεια της επιχείρησης μεταφοράς του υλικού.

Αυτή αναμένεται να κρατήσει μέχρι το καλοκαίρι, που σημαίνει ότι ένας μεγάλος αριθμός στρατιωτικών και πολιτικών υπαλλήλων των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ θα διαμένει μόνιμα στην Αλεξανδρούπολη.

https://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom