Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

ΑΘΗΝΑ: Πορεία τώρα των υγειονομικών στο πλαίσιο στάσης εργασίας (φωτο)


Την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με μόνιμο προσωπικό και κρατικούς πόρους, τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, την ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ, απαιτούν οι υγειονομικοί με στάση εργασίας στην πρωινή βάρδια και κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας.

Με αφετηρία την πλατεία Μαβίλη, σωματεία εργαζομένων σε νοσοκομεία πραγματοποιούν πορεία προς το υπουργείο Υγείας, συνεχίζοντας τον αγώνα τους για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία.

«Προσλήψεις, αυξήσεις, ανθυγιεινό, δωρεάν Υγεία για όλο τον λαό», απαιτούν οι υγειονομικοί και τα σωματεία τους, ξεκαθαρίζοντας πως «τα νοσοκομεία τα πλήρωσε ο λαός, δεν τα παζαρεύουμε για χάρη κανενός».

«Όχι στην ιδιωτικοποίηση του οικολογικού. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού - Υγεία κοινωνικό αγαθό κι όχι εμπόρευμα», απαιτούν οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία Παίδων με το πανό τους. Το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση για τη μετατροπή των παιδοογκολογικών τμημάτων σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαιου έχει προκαλέσει την αντίδραση των εργαζομένων που προχωρούν σε σειρά παρεμβάσεων. 

Αύριο, Πέμπτη, στη 1 μ.μ., θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», μαζί με σωματεία, μαζικούς φορείς και συλλόγους γονέων, καθώς και συνέντευξη Τύπου.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία απαιτούν:

Απαιτούν αυξήσεις 20% στους μισθούς. Επαναφορά 13ου - 14ου μισθού. Ουσιαστική αύξηση και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες Υγείας. Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Επείγουσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Διασφάλιση της εργασίας των ήδη διορισμένων υγειονομικών της 2Κ/2019 και άμεση πρόσληψη όσων περιλαμβάνονται στους νέους προσωρινούς πίνακες επιτυχόντων της ίδιας προκήρυξης. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία, Πρόνοια και Κοινωνική Ασφάλιση. Κατάργηση της υποχρέωσης των ανεμβολίαστων εργαζομένων για πραγματοποίηση διαγνωστικού ελέγχου με δική τους δαπάνη.

https://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom