Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023

Τραγωδία στην Ιταλία: Τουλάχιστον 40 μετανάστες νεκροί από ναυάγιο - Πολλά παιδιά ανάμεσα στα θύματα (φωτο)


Τραγωδία στην Ιταλία. Εντοπίστηκαν 40 πτώματα σε παραλία ύστερα από ναυάγιο, κατά τις πρώτες εκτιμήσεις, σκάφους που μετέφερε μετανάστες, στα ανοικτά των ανατολικών ακτών του Κρότονα της Καλαβρίας.

Σύμφωνα με την La Repubblica, ανάμεσα στους νεκρούς είναι πολλά παιδιά. Το σκάφος, που μετέφερε 250 άτομα, δεν άντεξε την πολύ ταραγμένη θάλασσα και ανατράπηκε λίγα μέτρα από την ακτή του Κρότονα. Το ιταλικό λιμενικό αναζητά επιζώντες.

Στο σημείο έσπευσαν επίσης άνδρες της αστυνομίας και των Καραμπινιέρων, καθώς και προσωπικό του Ερυθρού Σταυρού.

Ναυάγιο μπροστά από το Steccato di Cutro, το σκάφος μετέφερε 250 άτομα και δεν μπορούσε να διαχειριστεί την θαλασσοταραχή. 

Κυβερνήτης Occhiuto: "Η Καλαβρία σε πένθος, πού είναι η Ευρώπη;"

Νέα τραγωδία μεταναστών μπροστά σε παραλία στην περιοχή του Κρότονα: 40 πτώματα, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, ανασύρθηκαν από το Λιμεναρχείο και την Guardia di Finanza, που παρενέβη για τη διάσωση του σκάφους που βρισκόταν σε δύσκολη θέση. 

Το σκάφος, το οποίο πιθανώς μετέφερε πάνω από 250 άτομα που έφτασαν από το Ιράν, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, δεν άντεξε την πολύ ταραγμένη θάλασσα και προσέκρουσε στα βράχια λίγα μέτρα από την ακτή του Steccato di Cutro.

Πενήντα μετανάστες διασώθηκαν. Τα περιπολικά είναι απασχολημένα στη θάλασσα αναζητώντας επιζώντες. Στο σημείο έσπευσαν επίσης άνδρες της αστυνομίας και των Καραμπινιέρων, καθώς και προσωπικό του Ερυθρού Σταυρού. 

Ο κυβερνήτης Occhiuto επιτέθηκε: "Η Καλαβρία είναι σε πένθος, πού είναι η Ευρώπη;" Ο δήμαρχος του Cutro, μεταξύ των πρώτων που έσπευσαν, εξήγησε: «Οι μετανάστες είχαν ήδη φτάσει, αλλά δεν είχε υπάρξει ποτέ τραγωδία αυτού του μεγέθους».



https://www.repubblica.it/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom