Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Επίθεση των MAT στους εργαζόμενους του Επισιτισμού & Τουρισμού - Τραυματισμoί και προσαγωγές (βίντεο)

 ΚΚΕ: Καταγγέλλει την τραμπούκικη επίθεση της αστυνομίας 


Οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν έξω από το Υπουργείο Εργασίας στους εργαζόμενους με γκλομπ και κλωτσιές, με αποτέλεσμα ένας διαδηλωτής να έχει τραυματιστεί στο κεφάλι. Ο πρόεδρος του κλαδικού Συνδικάτου και ο πρόεδρος του επιχειρησιακού Σωματείου στη «ΣΕΛΕΚΤ» κρατούνται από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η κυβέρνηση αντί να ακούσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, επιστράτευσε τη μέθοδο της καταστολής με τα ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών ενάντια στους εργαζόμενους που ήταν στην είσοδο του υπουργείου.

«Με ρόπαλα και ΜΑΤ χτυπάτε τους εργάτες και στα αφεντικά κάνετε τις πλάτες», φωνάζουν οι εργαζόμενοι που παρέμειναν συγκεντρωμενοι. Απαιτούσαν να ανοίξει η πόρτα και να αφεθούν οι συνάδελφοί τους.

Στο υπουργείο έφτασε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος, ο οποίος κατήγγειλε την απαράδεκτη επίθεση στους εργαζόμενους και έκανε παρέμβαση στην ηγεσία του υπουργείου.

Ακόμη, αντιπροσωπεία της Γραμματείας του ΠΑΜΕ έσπευσε στο πλευρό των διαδηλωτών.

Σε συγκέντρωση έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Ακρόπολης κάλεσε όλα τα Συνδικάτα και τους εργαζόμενους το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής.

Το Συνδικάτο καταδικάζει την επίθεση σε βάρος των εργαζομένων και απαίτησε να αφεθούν ελεύθεροι οι δύο συνδικαλιστές που προσήχθησαν, ο Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων ν. Αττικής και ο Νίκος Λαβαντσιώτης, μέλος της Διοίκησης του Συνδικάτου και πρόεδρος του επιχειρησιακού Σωματείου της ΣΕΛΕΚΤ.

https://www.imerodromos.gr/

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: Καταγγέλλει την τραμπούκικη επίθεση της αστυνομίας στους εργαζόμενους στον Επισιτισμό – Τουρισμό

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων στους εργαζόμενους του επισιτισμού - τουρισμού:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την τραμπούκικη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων σε βάρος των εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό, που πραγματοποιούσαν σήμερα συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι που διεκδικούν τα αυτονόητα, όπως Συλλογικές Συμβάσεις και επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους του κλάδου, βρέθηκαν αντιμέτωποι με το αδικαιολόγητο χτύπημα των αστυνομικών δυνάμεων, με χρήση χημικών και με επιθέσεις εναντίον τους, που είχαν ως αποτέλεσμα ακόμα και τον τραυματισμό διαδηλωτών. 

Ενώ, επιπλέον, προσήχθησαν ο Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αττικής και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ και ο Νίκος Λαβατσιώτης, πρόεδρος του επιχειρησιακού Σωματείου στη "ΣΕΛΕΚΤ", που μετά από παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης που, όχι μόνο δεν δέχεται καν να ακούσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, αλλά τους αντιμετωπίζει με βία και καταστολή, είναι τεράστιες και επιβεβαιώνουν ότι το μόνο που προστατεύει η κυβέρνηση είναι τα κέρδη των ξενοδόχων και των άλλων ομίλων του κλάδου, που εκτινάσσονται στις πλάτες των εργαζομένων.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τους αγώνες τους για τα σύγχρονα δικαιώματά τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και την καταστολή που τη συνοδεύει.»

Αφέθηκαν ελεύθεροι οι προσαχθέντες συνδικαλιστές από τον επισιτισμό - τουρισμό κάτω από την αποφασιστική παρέμβαση

Ελεύθεροι, χωρίς να τους απαγγελθεί καμιά κατηγορία, αφέθηκαν οι δύο συνδικαλιστές από το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού, ο Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος του κλαδικού Συνδικάτου και ο Νίκος Λαβαντσιώτης, πρόεδρος του επιχειρησιακού Σωματείου στη «ΣΕΛΕΚΤ», κάτω από την αποφασιστική και άμεση παρέμβαση.

«Για τους ξενοδόχους κέρδη και χλιδή και για τους εργάτες ΜΑΤ και καταστολή» φώναζαν οι εργαζόμενοι που συγκεντρώθηκαν έξω από το ΑΤ Ακροπόλεως απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των δύο προσαχθέντων και καταγγέλοντας την επίθεση των ΜΑΤ.

Στο πλευρό τους και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων από μια σειρά κλάδους.

«Η σημερινή επίθεση της κυβέρνησης και της εργοδοσίας απαντήθηκε με τον καλύτερο τρόπο», τόνισε ο Γιώργος Στεφανάκης. «Απέναντι μας έχουνε ένα κράτος εχθρικό που υπερασπίζεται τα συμφέροντα της εργοδοσίας», υπογράμμισε και μετέφερε τα αιτήματα των εργαζομένων να επεκταθεί το επίδομα ανεργίας στους εποχικούς, να γίνει υποχρεωτική η Σύμβαση στα ξενοδοχεία, να εφαρμοστεί η Σύμβαση στον Επισιτισμό.

Τη συνεδρίαση της Διοίκησης της Ομοσπονδίας προκειμένου να αποφασιστεί νέα πανελλαδική κινητοποίηση στον κλάδο, ανήγγειλε ο πρόεδρος της ΠΟΕΕΤ, Γ. Χότζογλου.

«Δεν σταματάμε, συνεχίζουμε» διαμήνυσε ο Νίκος Λαβαντσιώτης, πρόεδρος του Σωματείου της ΣΕΛΕΚΤ, ενώ οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν τις ευχές τους στον συνάδελφο τους, Αντώνη Λακιάρα, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Athens Marriott, που τραυματίστηκε στο κεφάλι.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση έχει βάλει στόχο να διαλύσει με την βία τα σωματεία και τους εργαζόμενους που αγωνίζονται ενώ επιδιώκει με αναίτιες συλλήψεις και εκφοβισμούς να τρομοκρατήσει όσους αντιστέκονται στα σχέδια Κυβέρνησης, Ξενοδόχων και μεγάλων αλυσίδων εστίασης που θέλουν να μετατρέψουν τους εργαζομένους σε δούλους για να διευρύνουν την κερδοφορία τους. 

Δεν θα τους περάσει! Ούτε τα δακρυγόνα - Ούτε οι συλλήψεις μας τρομοκρατούν», τονίζει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αττικής, καλώντας όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο Συνδικάτο. Να συνεχίσουμε συλλογικά τον αγώνα μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας».

https://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom