Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Qatargate: Ελεύθερος με βραχιολάκι ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι


Προσωρινά ελεύθερος με βραχιολάκι ο Φραντσέσκο Τζόρτζι,ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, αποφάσισαν οι βελγικές Αρχές.

Η εισαγγελία με απόφασή της ανακοίνωσε πως αποφυλακίζεται με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, με την ΕΡΤ να αναφέρει πως αναμένεται σήμερα να αφεθεί ελεύθερος.

Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση, ωστόσο, όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, δεν αναμένεται να το πράξει.

Να τονιστεί πως εκκρεμεί και η έφεση από την πλευρά των συνηγόρων της Εύας Καϊλή μετά την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισής της.

Διαβάστε την απόφαση της εισαγγελίας του Βελγίου για τον Τζόρτζι

Σχετικά με απόφαση του Τμήματος του Συμβουλίου για την υπόθεση της διαφθοράς, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο:

Στο πλαίσιο μιας ευρείας κλίμακας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ο F. G. εμφανίστηκε σήμερα ενώπιον του τμήματος Συμβουλίου του Πρωτοδικείου των Βρυξελλών.

Το συμβούλιο επιβεβαίωσε σήμερα την προληπτική κράτηση του F. G., αλλά υπό τους όρους του ηλεκτρονικού βραχιολιού.

Εάν συμμορφωθεί με την απόφαση αυτή, θα εμφανιστεί ενώπιον του τμήματος κατηγορίας του Εφετείου των Βρυξελλών. Η ομοσπονδιακή εισαγγελία δεν θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης αυτής.

Προς το συμφέρον της έρευνας, δεν θα δοθούν περαιτέρω πληροφορίες αυτή τη στιγμή. Ο Τύπος θα ενημερώνεται για τυχόν νέες εξελίξεις με δελτίο τύπου.

Κατέθετε επί μία ώρα ο Τζόρτζι

Ο Τζόρτζι ολοκλήρωσε την κατάθεσή του χθες το μεσημέρι, μετά από περίπου μία ώρα. Αυτό που έκανε αίσθηση πάντως ήταν η αποκάλυψη πως Τζόρτζι και Παντσέρι ήταν στο ίδιο κελί κατά την κράτησή τους, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο του Qatargate.

Νομικοί κύκλοι, μιλώντας στο iefimerida.gr, χαρακτήριζαν «αναμενόμενη» την απόφαση για τον Τζόρτζι, με βάση το βελγικό δικαιικό σύστημα, δεδομένου ότι έχει δηλώσει ενοχή για συγκεκριμένα αδικήματα.

«'Οποιος δηλώνει ένοχος, αποφυλακίζεται» ανέφεραν οι ίδιες πηγές, επικαλούμενες το παράδειγμα του Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος ήρθε σε συμφωνία με τις Αρχές του Βελγίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom