Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022

Έβρος: Εντοπίστηκαν σε ελληνικό έδαφος οι πρόσφυγες


Σε ελληνικό έδαφος, τέσσερα χιλιόμετρα νότια της νησίδας που βρίσκεται στην τουρκική πλευρά, εντοπίστηκαν στον Έβρο σήμερα το απόγευμα οι 38 πρόσφυγες.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις  οι μετανάστες,  μετακινήθηκαν με λέμβο και περισυνελέγησαν από τις ελληνικές αρχές για να τους παρασχεθεί άμεση βοήθεια.Οι ελληνικές αρχές τους εντόπισαν μετά από συντονισμένη επιχείρηση.  

Παράλληλα, ξεκινά έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί ο χρόνος αλλά και ο τρόπος που πέρασαν στα ελληνικά σύνορα. Οι μετανάστες είναι όλοι καλά στην υγεία τους και θα μεταφερθούν σε δομές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, “μετά  από νεότερες πληροφορίες και εκτεταμένες έρευνες εντοπίστηκε στην περιοχή των Λαβάρων ομάδα παράτυπων μεταναστών, κατά δήλωσή τους από τη Συρία, αποτελούμενη από 22 άνδρες, 9 γυναίκες και 7 παιδιά, ενώ μία από τις γυναίκες είναι εγκυμονούσα. 

Επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο σημείο είναι περίπου 4 χιλιόμετρα νοτίως, από τις συντεταγμένες εκτός της  ελληνικής επικράτειας, που είχαν δηλωθεί ως αρχική θέση προ ημερών.

Από τη στιγμή του εντοπισμού τους έχουν σπεύσει προς αρωγή τους οι απαραίτητες δυνάμεις της ΕΛΑΣ και όλων των υπόλοιπων κρατικών υπηρεσιών, για την περίθαλψη των μεταναστών, την παροχή τροφής και νερού και τη μεταφορά τους σε χώρο προσωρινής φιλοξενίας.” 

Σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργού μετανάστευσης και ασύλου, Νότη Μηταράκη, «οι πρόσφυγες δηλώνουν Σύροι, ενώ η έγκυος μεταφέρεται προληπτικά στο νοσοκομείο».

Υπενθυμίζεται πως τα προηγούμενα 24ωρα είχαν εκδοθεί δύο ανακοινώσεις από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας  στις οποίες γινόταν αναφορά πως η εν λόγω νησίδα στην οποία αρχικά υπήρχαν πληροφορίες ότι βρίσκονταν τα 40 άτομα, ήταν εκτός ελληνικής επικράτειας και έτσι δεν μπορούσαν να προχωρήσουν οι ελληνικές αρχές σε καμία ενέργεια.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom