Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Θεσ/κη: Ξυλοδαρμός 18χρονης από τον σύντροφό της - «Με κλώτσησε στο κεφάλι, με έσερνε από τα μαλλιά»


Η νεαρή κοπέλα ανέφερε πως αντίστοιχα περιστατικά είχαν συμβεί ξανά στο παρελθόν, όμως παραμένει μαζί του - «Φοβάμαι για τα χειρότερα» λέει ο 54χρονος πατέρας της καταγγέλλουσας

Συγκλονίζουν όσα αναφέρει στην κατάθεσή της η 18χρονη από τη Θεσσαλονίκη η οποία κατήγγειλε τον 22χρονο σύντροφό της για ξυλοδαρμό.

Όπως περιγράφει η νεαρή κοπέλα, το τελευταίο περιστατικό με τον «νταή» σύντροφό της έγινε το απόγευμα της Δευτέρας, 15 Αυγούστου, στην πυλωτή της πολυκατοικίας όπου διαμένει στην περιοχή της Περαίας. Τότε ο 22χρονος της επιτέθηκε άγρια, την χτύπησε με κλωτσιά στο κεφάλι και στη συνέχεια την έσυρε από τα μαλλιά.

«Σήμερα περί ώρα 20.30 ενώ βρισκόμασταν στην πυλωτή της οικοδομής όπου διαμένουμε, έπειτα από ένα φραστικό επεισόδιο που ο ίδιος δημιούργησε, μου επιτέθηκε καταφέρνοντάς μου χτύπημα με το πόδι του στα χείλια μου. Έπειτα, πιάνοντας τα μαλλιά μου με έριξε στο έδαφος και συνεχίζοντας να τα κρατάει με έσυρε προκαλώντας μου μώλωπες και εκδορές στην πλάτη, στο δεξί ώμο και το μπράτσο», αναφέρει η 18χρονη.

Όπως καταθέτει στη συνέχεια, ο σύντροφός της, με τον οποίον συνεχίζει να διατηρεί μόνιμη σχέση τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και διαμένουν μαζί τους τελευταίους μήνες, καθ’ όλη τη διάρκεια του επεισοδίου την εξύβριζε αισχρά και συγκεκριμένα της έλεγε φράσεις όπως «‘παλ…α, γ…ω τα π…α σου, μπ…η’». Σύμφωνα με την 18χρονη, παρόντες στο περιστατικό ήταν η μητέρα του 22χρονου και ο γαμπρός του.

Η νεαρή κοπέλα κατάφερε να καλέσει σε βοήθεια και λίγη ώρα αργότερα στο σημείο έφτασε περιπολικό της Άμεσης Δράσης όπου συνέλαβε τον δράστη της επίθεσης, ο οποίος κατηγορείται για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και εξύβριση.

Σημειώνεται ότι όπως κατέθεσε η 18χρονη, «παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί αρκετές φορές στο παρελθόν, όπως και την 15.11.2021 το οποίο επίσης κατήγγειλα».

Παρά τους τρεις ξυλοδαρμούς που φέρεται να δέχθηκε τους τελευταίους μήνες από τον σύντροφό της, η νεαρή κοπέλα εξακολουθεί να διατηρεί δεσμό μαζί του και να τον υποστηρίζει, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στην οικογένειά της.

«Φοβάμαι για τα χειρότερα, δεν ξέρω τι να κάνω»

Η υπόθεση ήταν προγραμματισμένη να εκδικαστεί σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ωστόσο η νεαρή κοπέλα, η οποία είναι η βασική μάρτυρας, δεν προσήλθε στο δικαστήριο και της επιβλήθηκε πρόστιμο 120 ευρώ συν τα δικαστικά έξοδα, ενώ η υπόθεση αναβλήθηκε για τους επόμενους μήνες.

Στην αίθουσα του δικαστηρίου δεν προσήλθε ούτε ο 22χρονος και ο μόνος που έδωσε το «παρόν» ήταν ο πατέρας της 18χρονης, ο οποίος δήλωσε πως βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση και φοβάται για τη ζωή της κόρης του η οποία επιμένει να διατηρεί σχέση με τον κατηγορούμενο.

«Η κόρη μου έχει φύγει τους τελευταίους έξι μήνες από το σπίτι και δεν μένει πια μαζί μου. Έρχεται μόνο όταν την χτυπάει. Πήγε μόνη της στον ιατροδικαστή. Φοβάμαι για τα χειρότερα, ειλικρινά δεν ξέρω τι να κάνω για να προστατεύσω το παιδί μου», ανέφερε ο 54χρονος πατέρας της νεαρής κοπέλας.

Όπως είπε ο ίδιος, η κόρη του έχει καταγγείλει άλλες δύο επιθέσεις που δέχθηκε από τον κατηγορούμενο όταν ανήλικη, ωστόσο επιμένει να διατηρεί σχέση με τον συγκεκριμένο άνθρωπο και όταν ενηλικιώθηκε επέλεξε να φύγει από το σπίτι της για να ζήσει μαζί του.

Όπως δήλωσε στο protothema.gr ο δικηγόρος του 22χρονου, Όθωνας Παπαδόπουλος, «η οικογένεια της παθούσης αντιδρά έντονα, όμως η καταγγέλλουσα, έχοντας συμπλήρωση το 18ο έτος της ηλικίας της, λαμβάνει η ίδια τις αποφάσεις για τη ζωή της και έχει επιλέξει τη διατήρηση του συναισθηματικού δεσμού της με τον κατηγορούμενο».

Στράτος Λούβαρης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom