Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Κόρινθος: Απολογείται σήμερα ο πατέρας της 6χρονης - «Φορούσε ρούχα και πέδιλα», λέει ο ψαροντουφεκάς που την ανέσυρε


Σήμερα, Τετάρτη 24 Αυγούστου, αναμένεται να απολογηθεί ο πατέρας της μικρής Αμέλια, του 6χρονου κοριτσιού που πνίγηκε στο Καλαμάκι Κορινθίας. Τη σορό του άτυχου παιδιού ανέσυρε δύτης που βρίσκονταν στην παραλία, ενώ οι Αρχές διεξάγουν έρευνες προς πάσα κατεύθυνση για τον πνιγμό της.

Ο πατέρας της 6χρονης, ο οποίος κατηγορείται για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου, οδηγήθηκε χθες (23.08.2022) στον εισαγγελέα, όπου ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί. 

Σήμερα λοιπόν το μεσημέρι αναμένεται να οδηγηθεί εκ νέου στον εισαγγελέα προκειμένου να δώσει εξηγήσεις γύρω από τις συνθήκες πνιγμού της 6χρονης κόρης του στο Καλαμάκι Κορινθίας. 

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο πατέρας του παιδιού φέρεται να υποστήριξε ότι εκείνο γλίστρισε από το σωσίβιο που φορούσε και άρχισε να βυθίζεται σε βάθος έξι μέτρων. Το 6χρονο κοριτσάκι δεν ήξερε μπάνιο και φορούσε παιδικό σωσίβιο στη μέση. 

Επίσης, ο πατέρας φέρεται να δήλωσε πως δεν προσπάθησε να το σώσει γιατί ο ίδιος αντιμετωπίζει προβλήματα με το αναπνευστικό του και έτσι βγήκε στην παραλία για να ζητήσει βοήθεια.

Ερωτήματα πάντως στην υπόθεση προκαλεί το γεγονός ότι το παιδί, όταν ανασύρθηκε από τον βυθό, βρέθηκε με τα ρούχα, αλλά και φορώντας τα παπούτσια της. Το αδικοχαμένο κοριτσάκι εντόπισε τυχαία ψαροντουφεκάς που βρίσκονταν στην παραλία, ο οποίος και ανέσυρε τη σορό της. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν βρήκε την Αμέλια, φορούσε: «Δύο πέδιλα, όχι παραλίας, πέδιλα που πας βόλτα. Ένα σορτσάκι και μία μπλούζα ραντάκι, πώς το λένε αμάνικο, μπλούζα. Δεν φόραγε, ούτε κάτω, ούτε πάνω μαγιό».

Η μητέρα της μικρής Αμέλια, σε κατάσταση σοκ μίλησε στο newsit.gr σημειώνοντας ότι: «Έχασα την μοναχοκόρη μου» και πως έμαθε πως ψάχνουν την κορούλα της από μια γειτόνισσα, που της τηλεφώνησε ενώ ήταν στην δουλειά. Όπως τονίζει, ο πρώην σύζυγός της αγαπούσε την κόρη τους, ενώ αναφέρει ότι ο εν διαστάσει σύζυγος της γνωρίζει κολύμπι, αλλά έχει πρόβλημα με την αναπνοή. «Το αγαπούσε το παιδί. Το ξέρω ότι έχει άσθμα. Δεν ξέρω τι έγινε».

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom