Κυριακή 21 Αυγούστου 2022

Χρυσό μετάλλιο η Ελίνα Τζένγκο στον ακοντισμό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου (βίντεο)


Η Ελίνα Τζένγκο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου που διεξάγεται στο Μονάχο. Η Ελληνίδα αθλήτρια, που προπονείται με τον Γιώργο Μποσκαριώβ, είχε καλύτερη βολή στα 65,81 μέτρα, που σημείωσε στη δεύτερή της προσπάθεια.

Η επίδοση αυτή είναι νέο ατομικό ρεκόρ για την 19χρονη αθλήτρια στην πρώτη της μεγάλη διάκριση σε επίπεδο γυναικών. Η Τζένγκο, είχε κατακτήσει πέρσι το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών ενώ αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία.

Η αθλήτρια, που σε λίγες ημέρες κλείνει τα 20 της χρόνια, είχε κατακτήσει ακόμη το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες Νέων που είχαν διεξαχθεί το 2018 στο Μπουένος Άιρες. Η Ελίνα Τζένγκο ξεκίνησε τον αγώνα της με βολή στα 60,82 μέτρα και στη συνέχεια σημείωσε ατομικό ρεκόρ.

Η νεαρή ρίπτρια άφησε την τρίτη προσπάθεια και στη συνέχεια έριξε το ακόντιο στα 59,40 μέτρα. Η πέμπτη προσπάθεια ήταν άκυρη για τη νεαρή αθλήτρια που ολοκλήρωσε τον αγώνα της με βολή στα 64,57 μέτρα.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Αντριάνα Βιλάγκος με βολή στα 62.01 μέτρα. Η Μπάρμπορα Σποτάκοβα ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Η Ελλάδα έφτασε τα πέντε μετάλλια στη διοργάνωση του Μονάχου. Το χρυσό της Τζένγκο ήταν το 4ο για τη χώρα μας στη γερμανική πόλη. Σημειώνεται ότι πριν λίγες ώρες η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στα 20 χλμ. βάδην.

https://www.kathimerini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom