Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

Να κάνει κι άλλα βήματα μπροστά θέλει ο Παναιτωλικός


Ο Παναιτωλικός εξασφάλισε την περασμένη σεζόν με σχετική άνεση την παραμονή του στην κατηγορία και διατήρησε σε μεγάλο βαθμό τον «κορμό» του.

του Γιώργου Ντυμένου

Παναιτωλικός χωρίς καρδιοχτύπια σημαίνει πλέον φαγητό χωρίς αλάτι, αφού για τρίτη σερί σεζόν έζησαν πέρσι στο Αγρίνιο με την αγωνία ενός ενδεχόμενου υποβιβασμού. 

Αυτή τη φορά όχι σε αγωνιστικό επίπεδο αφού εξασφάλισαν με άνεση την παραμονή τους αποδίδοντας μάλιστα και καλό ποδόσφαιρο που συνδυάστηκε με «μεγάλες» νίκες (π.χ. με ΑΕΚΠαναθηναϊκό στο πρωτάθλημα και Ολυμπιακό στο Κύπελλο), αλλά με αφορμή την κατηγορία που τους απαγγέλθηκε για στοιχηματισμό στην αναμέτρησή τους με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, επειδή ένα στέλεχος του club πόνταρε σε μία κίτρινη κάρτα. 

Τελικά δικαιώθηκαν, κάθε σχετική «σκιά» απαλείφθηκε και έτσι τα «καναρίνια» ετοιμάζονται για ακόμη μία χρονιά στα «σαλόνια».

Σε ένα καλοκαίρι που δεν άλλαξαν πολλά, αφού διατηρήθηκε, ως επί το πλείστον, ο κορμός που δημιούργησαν από τον περασμένο Γενάρη ενώ και ο Γιάννης Αναστασίου συνεχίζει στον πάγκο τους. Αυτόματα παρατηρείται μεγάλος βαθμός ομοιογένειας, αν και στα φιλικά του καλοκαιριού παρουσίασαν πρόβλημα στον τομέα της δημιουργίας.

Remaining Time 0:00
 

Η ουσία πάντως είναι πως πρόκειται για την ίδια πάνω-κάτω ομάδα με πέρσι αφού υπήρξαν λίγες «προσθαφαιρέσεις» βασικών, αλλά πιο συσπειρωμένη εντός και εκτός γηπέδου και με σαφώς αυξημένο βαθμό αυτοπεποίθησης. 

Ας μην ξεχνάμε πως διαθέτει μικρό μέσο όρο ηλικίας και καλείται να «ψήσει»» νεαρούς σε συνθήκες αυξημένης πίεσης όπως είναι η «μάχη» της παραμονής.

ΗΡΘΑΝ: Μλάντεν (αμυντικός), Χατζηθεοδωρίδης (αμυντικός), Ξενιτίδης (μέσος), Πέδρο (επιθετικός), Στεργιάκης (τερματοφύλακας), Λεβάν Σενγκέλια (επιθετικός).

ΕΦΥΓΑΝ: Περέιρα (αμυντικός), Μεντόσα (μεσοεπιθετικός), Λούι (αμυντικός), Μπαρμπόσα (μεσοεπιθετικός), Αντούνες (μέσος), Ροντρίγκες (τερματοφύλακας), Μελίσσας (τερματοφύλακας), Βργκοτς (αμυντικός), Βέργος (επιθετικός).

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Γιάννης Αναστασίου
Ανέλαβε τον Παναιτωλικό σε μία μεταβατική περίοδο, καθώς προέρχονταν από δύο σερί αγωνιστικές περιόδους όπου η ομάδα σώζονταν στο... παρά ένα. Ετσι κλήθηκε να αλλάξει πολλά, κυρίως σε επίπεδο φιλοσοφίας και η περσινή εικόνα του club αποτυπώνει πως το πέτυχε σε αρκετά ικανοποιητικό βαθμό. 

Τα «καναρίνια» δεν κινδύνεψαν, έπαιξαν καλή μπάλα, την έβαλαν κάτω, «φλέρταραν» με την πρόκρισή τους στα ημιτελικά του Κυπέλλου και μόνο στα play out «χάλασαν», κάπως, την εικόνα τους, κάτι που προκάλεσε και τον εκνευρισμό όλων στα ενδότερα του Emileon. 

Με γνώμονα τα παραπάνω ήταν μάλλον... φυσιολογικό που ανανέωσε τη συνεργασία του με τον σύλολογο, όπου ο 49χρονος έχει ρεκόρ 14-7-17.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Ντέμπι Φλόρες
Ηταν το περασμένο καλοκαίρι όταν ο Ντέιμπι Φλόρες έγινε κάτοικος Αγρινίου και υπέγραψε στον Παναιτωλικό. Ο κεντρικός χαφ από την Ονδούρα ξεχώρισε αμέσως με τα «τρεξίματά» του αλλά και την «ενέργεια» που βγάζει μέσα στο γήπεδο, παρότι επί της ουσίας πήρε... σερί την περσινή σεζόν λόγω υποχρεώσεων που είχε με την Εθνική του ομάδα. 

Βοήθησε παρά πολύ τόσο στο ανασταλτικό κομμάτι ως «6άρι» αλλά και σαν «8άρι» με πιο αμυντικό παίκτη δίπλα του στον άξονα των «κυανοκίτρινων» και έκλεισε την αγωνιστική περίοδο με 32 συμμετοχές και δύο γκολ, αμφότερα μάλιστα από «χρυσάφι» αφού σκόραρε στις νίκες με 1-0 και 2-1 επί του Απόλλωνα Σμύρνης και του Ατρόμητου αντίστοιχα. 

Μάλιστα το τέρμα που σημείωσε κόντρα στους Περιστεριώτες ήταν και πολύ όμορφο σε εκτέλεση καθώς βρήκε δίχτυα με γυριστό σουτ.

ΘΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΟΥΝ ΑΝ... :
Κακά τα ψέμματα και με γνώμονα πως φέτος υποβιβάζονται απευθείας δύο ομάδες, πρωταρχικό μέλημα των «κυανοκίτρινων» είναι μία άνετη παραμονή, ότι δηλαδή συνέβη και πέρσι. Σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει μία flat κατάσταση, δηλαδή ούτε ζέστη ούτε κρύο. 

Πότε θα χαμογελάσουν όμως; Αν το φαινόμενο της καλής μπάλας που έπαιξαν πέρσι αποκτήσει μεγαλύτερη διάρκεια (δηλαδή σε περισσότερα ματς) και προχωρήσουν στο Κύπελλο. 

Ο λόγος είναι πως σε αυτή την περίπτωση προβάλει μαθηματικά βέβαιο πως θα βρουν μία καλύτερη θέση από την 11η που τερμάτισαν, οπότε το πρόσημο θα είναι θετικό. 

Παράλληλα περιμένουν πώς και πώς να επιστρέψουν γεροί οι ΛιάβαςΜαλής, δύο δικά τους παιδιά που ταλαιπωρήθηκαν πολύ από τραυματισμούς και στάθηκαν ιδιαίτερα άτυχα.

ΘΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΟΥΝ ΑΝ...:
Σε αυτές τις περιπτώσεις τα δεδομένα είναι πολύ απλά. Αν πέσεις δεν θα στεναχωρηθείς απλά, αλλά θα τεθεί ζήτημα ύπαρξής σου ως οργανισμός. Αρα το ενδεχόμενο υποβιβασμού πάει σε άλλο level και ξεφεύγει από τα στενά όρια της στεναχώριας. 

Επειδή στο Αγρίνιο έγιναν πέρσι βήματα μπροστά (σε σχέση με τη διετία 2019-2021), ε θα είναι κάπως να μπουν ξανά σε διαδικασία «αχ και βαχ». Ακόμη δηλαδή και αν τελικά σώσουν την παρτίδα, αρκεί μόνο να μπλέξουν σοβαρά σε σενάρια παραμονής ώστε το «ταμείο» να βγει μείον.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ GAZZETTA:
Ο Παναιτωλικός ξεκινά τη σεζόν με ένα μεγάλο «όπλο» που έγκεινται στην ομοιογένειά του και τουλάχιστον στα πρώτα του ματς το βασικό του σχήμα θα είναι κατά 8, 9 ή και 10/11 ίδιο με πέρσι. 

Το παραπάνω στοιχείο σε συνάρτηση με το καλαντάρι που θα είναι «συμπιεσμένο» ελέω Μουντιάλ, του δίνει ένα plus. Εάν το εκμεταλλευτεί θα μπορέσει από νωρίς να ξεφύγει από την ουρά, αν και το πρόγραμμά του είναι δύσκολο. Σίγουρα όλοι παίζουν με όλους, αλλά έχει σημασία και η σειρά. 

Επειδή πάντως καλό υλικό υπάρχει, σταθερότητα ως club έχει, ενώ και από πέρσι παρατηρείται «συσπείρωση» του κόσμου, η πρώτη εκτίμηση είναι πως μπορεί να τερματίσει σε μονοψήφια θέση.Ετσι θα έχει κάνει εκ νέου βήματα μπροστά.

https://www.gazzetta.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom