Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022

Συγκίνηση και ευλάβεια στην Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Παναγίας Εκατονταπυλιανής (φωτο & βίντεο)


Κορύφωση του «Πάσχα του καλοκαιριού» ανήμερα το Δεκαπενταύγουστο και στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής τελέστηκε το πρωί της Δευτέρας Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος και συλλειτουργούντων των προσκεκλημένων Αγίων Αρχιερέων μετά του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικου.

Η συγκίνηση των πιστών που συνέρρευσαν το πρωί στον Ιερό Ναό κορυφώθηκε κατά τη λιτάνευση της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας Εκατονταπυλιανής στα σοκάκια της Παροικίας.

Δέηση επίσης τελέστηκε στην εξέδρα του λιμανιού και η Λιτάνευση ολοκληρώθηκε στα προπύλαια του Ιερού Προσκυνήματος όπου εψάλη η ακροτελεύτια δέηση.

Στις πανηγυρικές θρησκευτικές εκδηλώσεις παρέστη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Πέτσας, οι βουλευτές Κυκλάδων κ. Βρούτσης και κ. Συρμαλένιος καθώς και εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, τοπικών αρχών και φορέων του νησιού.

Δηλώσεις στην κάμερα του psts.gr έκαναν από την Πάρο ανήμερα το Δεκαπενταύγουστο που βρέθηκαν για τις εορταστικές εκδηλώσεις της Παναγίας Εκατονταπυλιανής, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας, ο βουλευτής κ. Γιάννης Βρούτσης και ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Κωβαίος.

Δείτε τι μας είπαν:

Δείτε βίντεο & φωτογραφίες:

15goustos 01

15goustos 02

15goustos 03

15goustos 04

15goustos 05

15goustos 07

15goustos 08

15goustos 09

15goustos 10

15goustos 11

15goustos 12

15goustos 13

15goustos 14

15goustos 15

Λαμπρότητα και κατάνυξη στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής και το βράδυ της παραμονής του Δεκαπενταύγουστου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom