Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Επίθεση στο Μετρό: Νέα στοιχεία - Θέμα χρόνου η σύλληψη των δραστών - Οι κάμερες κατέγραψαν τα πρόσωπά τους (βίντεο)


Στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει τα ρούχα των δύο νεαρών που έδειραν αλύπητα τον σταθμάρχη του Μετρό, καθώς και τα λεγόμενά τους πριν και μετά την επίθεση.

Με μάσκα στο πρόσωπο, εμφανώς καταβεβλημένος από την άγρια επίθεση που δέχτηκε, ο σταθμάρχης επιστρέφει στο σπίτι του, μετά την τελευταία επίσκεψη που έκανε το μεσημέρι στον γναθοχειρουργό που τον παρακολουθεί.

Ο σταθμάρχης δείχνει τη μεγαλοψυχία του. Εύχεται στους δύο δράστες υγεία και ανθρωπιά. Παρά τους πόνους που αισθάνεται και παρά τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια τους, δεν διψάει για εκδίκηση.

Έχουν περάσει δύο μέρες από τις εικόνες βαρβαρότητας στον σταθμό του μετρό στην Ομόνοια και ο άτυχος υπάλληλος της ΣΤΑΣΥ προσπαθεί να αφήσει πίσω τα όσα έζησε. Εκείνα τα δραματικά δευτερόλεπτα, που βρέθηκε να δίνει μάχη για τη ζωή του.

Καρέ – καρέ η επίθεση

Τα χτυπήματα των δραστών σχεδόν όλα στο κεφάλι είναι στοχευμένα. Μόνο στο βίντεο ντοκουμέντο καταγράφονται 9 κλωτσιές, στο κεφάλι και στον αυχένα. Με μανία και τυφλό μίσος οι δύο νεαροί κλωτσούν.

Μεσολαβούν και 4 ανελέητα γρονθοκοπήματα στο κεφάλι. Ο παλικαράς από πάνω του, σταματά τις κλωτσιές, σκύβει και τον γρονθοκοπά και με τα δύο χέρια, συνεχίζει να κλωτσά και ξανασκύβει για να χτυπήσει και πάλι με τα χέρια.

Στο μεταξύ, ο σταθμάρχης είναι διαρκώς ξαπλωμένος κάτω. Ανήμπορος να αντιδράσει, το μόνο που κάνει είναι με τα χέρια να προσπαθεί να καλύψει το κεφάλι του. Τίποτα δεν πτοεί τους αδίστακτους νεαρούς.

Θέμα χρόνου η σύλληψή τους – Οι κάμερες κατέγραψαν τα πρόσωπά τους

Μετά τον άγριο ξυλοδαρμό, οι δύο νεαροί έτρεξαν να φύγουν από την αποβάθρα της γραμμής 2 του μετρό και κατευθύνθηκαν στη γραμμή 1. Πήραν το συρμό για Μοναστηράκι και μόλις έφτασαν στον προορισμό τους, ανέβηκαν στην πλατεία και εξαφανίστηκαν στην περιοχή, με τις κάμερες να έχουν καταγράψει πεντακάθαρα τις κινήσεις και τα πρόσωπά τους.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση θεωρούν θέμα χρόνου της σύλληψη των δραστών. Έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για άτομα που γεννήθηκαν στην Ελλάδα ηλικίας από 18 έως 22 ετών, με τις κινήσεις τους να δείχνουν εμπειρία σε τέτοιου είδους επιθέσεις.

Είναι πολύ πιθανό να πρόκειται για μέλη συμμορίας που έχουν πραγματοποιήσει ανάλογα χτυπήματα στο πρόσφατο παρελθόν.

«Ήταν ένα κακό όνειρο»


Ο 53χρονος από το πρωί της Πέμπτης βρίσκεται στο σπίτι του βαριά τραυματισμένος.  Δυσκολεύεται να περπατήσει ακόμη και να μιλήσει. Θυμάται τις στιγμές που έζησε σαν ένα οδυνηρό εφιάλτη που θέλει να διαγράψει από την μνήμη του.

Οι κινήσεις των δυο δραστών φανερώνουν οργάνωση και αυτοματισμούς που δείχνουν ότι είχαν εμπειρία από παρόμοιες ενέργειες. Ο σταθμάρχης του μετρό φωτίζει τις στιγμές της επίθεσης αποκαλύπτοντας ότι τον αιφνιδίασαν πετώντας του αντικείμενα.

«Κατέβηκα στην Ομόνοια και την ώρα που ήταν να φύγει μάλλον το τρένο, βγήκαν και αυτοί. Κρατάγανε δύο κουτάκια αναψυκτικά. Πρώτα μου πέταξε ο ένας το ένα, ο άλλος το δεύτερο και την ώρα που πήγα να αποφύγω τον δεύτερο μου τράβηξε μια μπουνιά στο κεφάλι και στο σαγόνι. Με ρίξανε κάτω και στη συνέχεια βαράγανε και κλωτσάγανε» ανέφερε μιλώντας στο MEGA.

«Φοβήθηκα ότι θα μείνω ανάπηρος»

Εννέα κλωτσιές στη μέση, στο κεφάλι και στον αυχένα δέχτηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ο 53χρονος, ενώ το κεφάλι του τραντάχτηκε από τέσσερις γροθιές. Από θαύμα δεν τραυματίστηκε πιο σοβαρά, ενώ οι γιατροί ανέφεραν πως θα μπορούσε να έχουν τραυματιστεί ζωτικά του όργανα με δραματικές συνέπειες για την ζωή του.

«Θυμάμαι ότι φώναζα φτάνει και στη συνέχεια νόμιζα ότι θα μείνω ανάπηρος. Έφαγα κάτι κλωτσιές στη μέση και σαν να μου κοπήκαν τα πόδια. Απ’ ό,τι έμαθα αργότερα και ο αστυνομικός βάρδιας που ήταν εκεί κατέβηκε αλλά επειδή είναι μεγάλος σταθμός και έχει πολλές εξόδους δεν τους πρόλαβε» πρόσθεσε ο σταθμάρχης του μετρό.

Ο σταθμάρχης σύμφωνα με όσα κατέθεσε στις αρχές μπορεί να αναγνωρίσει τους δράστες του ξυλοδαρμού του.

Το χρονικό

Λίγο μετά τη 13.00 το μεσημέρι της Τετάρτης, οι δύο νεαροί μπήκαν στον σταθμό του μετρό στον Άγιο Αντώνιο στο Περιστέρι χωρίς να φορούν μάσκες. Μέσα στον συρμό, ο σταθμάρχης τους ζήτησε να τηρήσουν το βασικό μέτρο προφύλαξης για τον κοροναϊό κι να κατεβάσουν τα πόδια τους από τα καθίσματα.

Ο άτυχος εργαζόμενος έμεινε αναίσθητος στην αποβάθρα μετά τον ξυλοδαρμό του. Με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν κατάγματα στη μύτη, στη γνάθο και στα πλευρά. Στους αστυνομικούς της ασφάλειας έδωσε την πρώτη του κατάθεση.

Στο πλευρό του σταθμάρχη βρίσκονται από την πρώτη στιγμή συνάδελφοι αλλά και στενοί συγγενείς του.

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη με τους αστυνομικούς να έχουν τακτοποιήσει τους δράστες, που για την ώρα κρύβονται για να αποφύγουν τη σύλληψη.

Πού βρίσκονται οι έρευνες

Συνεχίζεται η ανάλυση του υλικού από τις κάμερες ασφαλείας τόσο από τον σταθμό της Ομόνοιας όσο και από αυτόν του Αγίου Αντωνίου, όπου επιβιβάστηκαν οι νεαροί.

Τα πρόσωπα των νεαρών φαίνονται ξεκάθαρα στο υλικό αυτό, ενώ έχουν βρεθεί και τα δακτυλικά τους αποτυπώματα.

Δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα ακόμα τα πρόσωπα των δραστών ούτε έχει εμφανιστεί κάποιος μάρτυρας. Αυτά τα άτομα πάντως δεν έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές.

Στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει τα ρούχα των δύο νεαρών, καθώς είναι ντυμένοι πανομοιότυπα. Εικάζεται ότι ίσως είναι αδέρφια, καθώς ο ένας αποκάλεσε τον άλλο «αδερφό» δύο φορές.

https://www.megatv.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom