Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021

Πρόταση «βόμβα» από Γώγο: Μετακίνηση πολιτών ανάλογα με τον αριθμό ταυτότητας (μονά - ζυγά)!!!! (βίντεο)


Ιδιότυπο σύστημα «μονών – ζυγών» για τους πολίτες προτείνει ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων

Μια πρόταση «βόμβα» έφερε στο τραπέζι ο Χαράλαμπος Γώγος προτείνοντας να εξεταστεί το ενδεχόμενο να περιοριστεί, εάν χρειαστεί, η μετακίνηση των πολιτών επιλέγοντας ποιος θα κυκλοφορεί τη μια ημέρα και ποιος την άλλη ανάλογα με τον αριθμό της αστυνομικής ταυτότητάς τους.

Όπως είπε μπορούν να εξεταστούν πιο έξυπνες λύσεις σε σχέση με ποιοι θα βγαίνουν τη μια ημέρα και ποιοι την άλλη, σημειώνοντας ότι είναι δική του ιδέα προκειμένου να περιοριστεί η κυκλοφορία στους δρόμους εάν μια περιοχή μπει στην επικίνδυνη ζώνη λόγω έκρηξης των κρουσμάτων.

Ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, μιλώντας στο Mega επεσήμανε ότι η αύξηση της κινητικότητας είναι μεγάλο πρόβλημα αφού αυξάνει τη μεταδοτικότητα του κορωνοϊού και έφερε σαν παράδειγμα την κοσμοσυρροή στην Ερμού υποστηρίζοντας ότι πρέπει να περιοριστεί το φαινόμενο.


Όσον αφορά το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα γυμνάσια και τα λύκεια την 1η Φεβρουαρίου και να επιστρέψει η λειτουργία των καταστημάτων με click away, είπε ότι αποφάσεις θα ληφθούν εκτός απροόπτου σήμερα μετά και την εξέταση των νεότερων επιδημιολογικών στοιχείων.

Όπως επεσήμανε το μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, αρκετές περιοχές της χώρας είναι στο πορτοκαλί και πάνε στο κόκκινο. Το πρόβλημα εστιάζεται περισσότερο στην Αττική και ειδικά στο δήμο Αθηναίων. Οι όποιες αποφάσεις, είπε, θα ληφθούν σε συνάρτηση με τα κρούσματα κορωνοϊού αλλά και με την πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία ενώ ξεκαθάρισε ότι τώρα αρχίζει να φαίνεται ποια ήταν η επίδραση του ανοίγματος του λιανεμπορίου στην αύξηση των κρουσμάτων.

https://www.avgi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: