Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Κακοκαιρία και στο Μεσολόγγι: Πλημμύρισαν και πάλι σπίτια (φωτο & βίντεο)


Παρά την καταρρακτώδη βροχή που έπεσε σήμερα και στην περιοχή του Μεσολογγίου, οι πλημμύρες ήταν λιγότερες από την προηγούμενη φορά, που η ανατολική πλευρά της πόλης μετατράπηκε σε λίμνη επειδή δεν είχαν τεθεί σε λειτουργία τα αντλιοστάσια.

Αυτή τη φορά φαίνεται ότι δούλεψαν, όμως υπήρξαν περιοχές που πάλι πνίγηκαν στα λασπόνερα και σπίτια υπέστησαν ζημιές. Ένα εξ αυτών βρίσκεται στην περιοχή πίσω από το Γηροκομείο, ιδιοκτησίας του Νίκου Σιάμου, που είδε το νερό να πλημμυρίζει το ημιυπόγειο του σπιτιού και να καταστρέφει ότι υπήρχε μέσα. 

Το πρόβλημα, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ότι δεν έχουν γίνει τα απαιτούμενα έργα που προβλέπει το Σχέδιο Πόλης. Όπως είπε μιλώντας στην ΑΙΧΜΗ, πριν από αρκετούς μήνες ο Δήμος έκοψε κάποια δέντρα στην περιοχή, προκειμένου να κατασκευαστεί ο προβλεπόμενος δρόμος μπαζώνοντας παράλληλα και κάποια αυλάκια που συγκέντρωναν τα νερά από τα χωράφια.

Ο δρόμος όμως δεν έγινε και πλέον τα νερά από τα χωράφια καταλήγουν μέσα στο σπίτι του κ. Σιάμου. Ο ίδιος το μόνο που ζητά, είναι να κατασκευαστεί ο δρόμος σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο βάσει του οποίου κατασκεύασε και ο ίδιος το σπίτι του, όπως του είχαν υποδείξει οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου πριν από 15 περίπου χρόνια.

Μάλιστα επί δημαρχίας Αναγνωστόπουλου, είχε πέσει μια στρώση χαλικιού χωρίς να γίνουν εκσκαφές για να κατέβει ο δρόμος στο ύψος που προέβλεπε το σχέδιο. Το χειρότερο όλων είναι ότι ενώ ο κ. Σιάμος έχει βάλει μοτέρ στο σπίτι του για να απορροφώνται τα νερά δεν καταφέρνει να έχει την απαιτούμενη απόδοση, αφού στην αυλή του συγκεντρώνονται τα νερά από όλα τα γύρω χωράφια.

Πλημμύρες σημειώθηκαν πάλι και στην περιοχή δυτικά του νοσοκομείου, αφού, όπως λένε οι κάτοικοι, ο αγωγός που οδηγεί τα νερά προς τη θάλασσα προφανώς έχει φράξει και αυτά λιμνάζουν στα χωράφια και στις αυλές. 

Οι ιδιοκτησίες που βρίσκονται ανατολικά του νοσοκομείου είναι πιο ψηλά και έτσι τα νερά κατευθύνονται με φυσική ροή προς την δυτική πλευρά. Σύμφωνα με τους κατοίκους πρέπει να καθαριστούν οι αγωγοί για να σταματήσει πλέον το κακό και να γλυτώνουν τις περιουσίες τους.

Μικρές λίμνες σχηματίστηκαν και στην οδό Κύπρου σε αρκετά σημεία, καθώς τα φρεάτια δεν τα απορροφήσαν. Βέβαια όπως έχει δηλώσει και ο εργολάβος το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, όμως είναι ανάγκη να ληφθεί υπόψη και αυτή η παράμετρος, ώστε να μην βρεθούμε προ εκπλήξεων όταν θα παραδοθεί το έργο.

Δείτε φωτο & βίντεο:  










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom