Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Όχι στην πανεπιστημιακή αστυνομία! - Ελεύθερη πρόσβαση των Ζωγραφιωτών σε Πανεπιστημιούπολη & Πολυτεχνειούπολη


Η υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως προωθεί ένα νομοσχέδιο που αλλάζει το χαρακτήρα του σημερινού πανεπιστημίου προβλέποντας μείωση εισακτέων, πανεπιστημιακή αστυνομία, μεγαλύτερη σύνδεση με τις επιχειρήσεις και τις ανάγκες τους.

Η κατεύθυνση αυτή πλήττει ακόμα περισσότερο την υποβαθμισμένη εργασιακή προοπτική των σημερινών αποφοίτων. Πλήττει το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της ανώτατης εκπαίδευσης. Και προσπαθεί να περιορίσει και να καταστείλει τις συλλογικές πρακτικές εντός της ακαδημαϊκής κοινότητας, πρακτικές που έχουν συμβάλει τα μέγιστα στην υπεράσπιση, την κατοχύρωση και τη διεύρυνση της δημοκρατίας στη χώρα μας.

Όλα αυτά αγγίζουν κάθε δημοκρατικό πολίτη, κάθε γονέα που ενδιαφέρεται για το μέλλον των παιδιών του. Εμάς τους Ζωγραφιώτες ειδικότερα μας αφορούν και για έναν παραπάνω λόγο. 

Οι εκτάσεις της Πανεπιστημιούπολης και της Πολυτεχνειούπολης είναι οι πνεύμονες της πόλης μας και οι κοντινότεροι χώροι αναψυχής και βόλτας στο πράσινο μαζί με το Πάρκο Γουδή. Ειδικά στην περίοδο της πανδημίας φάνηκε έντονα η ανάγκη ύπαρξης τέτοιων χώρων για να μπορεί να ξεσκάσει ο κόσμος της πόλης μας, αλλά και πολύς κόσμος από άλλες περιοχές.

Θυμίζουμε επίσης ότι οι εκτάσεις αυτές είναι ιδιοκτησία του δήμου μας και για αυτές οι διοικήσεις του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (ΕΚΠΑ) οφείλουν σημαντικά ποσά δημοτικών τελών. 

Θεωρούμε, λοιπόν, ότι δεν χωράει καμία σκέψη για περιορισμό της πρόσβασης των Ζωγραφιωτών σε Πανεπιστημιούπολη και Πολυτεχνειούπολη με πρόσχημα την «ανομία». Καμία πανεπιστημιακή αστυνομία δεν μπορεί και δεν πρέπει να περιορίσει την κίνηση των Ζωγραφιωτών στην περιουσία τους!

Ως δημοτική κίνηση Ζωγράφου Ανυπότακτη Πόλη:

  • Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο να πάρει ευθέως θέση στο ζήτημα, πράττοντας τα δέοντα και προς την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας και προς τις Συγκλήτους του ΕΜΠ και του ΕΚΠΑ .
  • Καλούμε τους συμπολίτες μας να κινητοποιηθούν ενάντια στον πιθανό αποκλεισμό της πρόσβασής τους σε Πανεπιστημιούπολη και Πολυτεχνειούπολη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom