Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Οργή στην Κρήτη για τη γέφυρα του Κερίτη - Ξεσπάσματα μετά το νέο χτύπημα της κακοκαιρίας (βίντεο)


Τα χρήματα για την κατασκευή της γέφυρας βρέθηκαν αλλά το έργο δεν έγινε ποτέ. Το ανάχωμα κατέρρευσε και οι κάτοικοι των χωριών είναι ξανά αποκλεισμένοι...

Σε σχετική ύφεση είναι η κακοκαιρία στη δυτική Κρήτη, ενώ οι Αρχές παραμένουν σε εγρήγορση εν όψει του δεύτερου κύματος το οποίο αναμένεται τις επόμενες ώρες. Από το βράδυ χθες πλήττεται ο νομός Χανίων.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη η κατάσταση αυτή την ώρα είναι υπό έλεγχο, ωστόσο οι υπηρεσίες βρίσκονται σε εγρήγορση καθώς το οδικό δίκτυο δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση, ενώ σε πολλά σημεία του έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις. Ευτυχώς δεν έχουν υπάρξει εγκλωβισμοί ανθρώπων.
Στα νοτιοδυτικά της πόλης των Χανίων εκεί που πέρυσι τον Φεβρουάριο έπεσε η ιστορική γέφυρα του Κερίτη, οι κάτοικοι είχαν χτίσει ανάχωμα προκειμένου να συνδέσουν τα χωριά που βρίσκονται στις δύο πλευρές του ρέματος.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο και κατόπιν δικής του εντολής περίπου στις 04:00 το ξημέρωμα το σημείο αποκλείστηκε. Μια ώρα μετά τα ορμητικά νερά παρέσυραν το ανάχωμα και το γκρέμισαν. Τα χωριά είναι εκ νέου αποκομμένα.
Οργισμένος ο δήμαρχος Πλατανιά καταγγέλλει στο newsit.gr ότι 8 μήνες μετά την πτώση της γέφυρας του Κερίτη και παρά τη δέσμευση κονδυλίου ύψους 800.000 ευρώ από τον περασμένο Μάιο προκειμένου να δημιουργηθεί νέα, δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη ούτε οι μελέτες.
«Βρισκόμαστε στον Νοέμβριο του 2019 κι ενώ από τον Μάιο έχει εγκριθεί η πίστωση των 800.000 ευρώ για τη δημιουργία νέας γέφυρας, δεν έχει γίνει τίποτα. Έχουμε κάνει τόσα έγγραφα, μιλάμε στους αρμόδιους και ακόμη δεν έχει φτιαχτεί το κείμενο της προγραμματικής σύμβασης» αναφέρει χαρακτηριστικά.


Υπενθυμίζεται ότι η ιστορική γέφυρα του Κερίτη που είχε χτιστεί το 1908 κατέρρευσε σε ζωντανή μετάδοση στις 25 του περασμένου Φεβρουαρίου.
Τότε οι κάτοικοι είχα κατασκευάσει μόνοι τους μια προσωρινή διάβαση ώστε να συνδέονται τα χωριά στη μια και την άλλη πλευρά του ρέματος. Σήμερα και αυτό το ανάχωμα αποτελεί παρελθόν, με την ανάγκη δημιουργίας μιας νέας σύγχρονης γέφυρας στην περιοχή να είναι πιο επιτακτική παρά ποτέ.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΡΙΟΣ ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom