Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Black Friday για τους εργαζόμενους στο Public


Το «Black Friday έφτασε στο Public και γράφει πάλι ιστορία» είναι το φετινό σύνθημα του Public την Black Friday, αλλά ξέχασαν να διευκρινίσουν ποιανού την ιστορία γράφει, αφού το τελευταίο διάστημα
έχουν ξεκινήσει απολύσεις στον όμιλο Olympia του Π. Γερμανού, που περιλαμβάνουν και το Public.

Αυτές οι απολύσεις γίνονται στο πλαίσιο «αλλαγών» προκειμένου να ολοκληρωθεί η εξαγορά του δικτύου της MediaMarkt στην ελληνική αγορά από τον Όμιλο Olympia, που επικυρώθηκε στις 7 Νοεμβρίου του 2019 από την Επιτροπή Αντ,αγωνισμού.  Αφορούν τόσο χαμηλόμισθους μισθωτούς, όσο και κάποια διευθυντικά στελέχη, και αναμένεται να ενταθούν το επόμενο διάστημα.
Σύμφωνα με εργαζόμενους που είδαν την πόρτα της εξόδου, αυτές οι απολύσεις γίνονται με το πρόσχημα της κατάργησης της θέσης τους και πραγματοποιούνται ξαφνικά, χωρίς καμία προειδοποίηση και αιτιολόγηση, αποτέλεσμα της εργοδοτικής τρομοκρατίας που επικρατεί γενικότερα στην κοινωνία τα τελευταία χρόνια και της εργασιακής απορρύθμισης που προκάλεσαν όλες οι κυβερνήσεις από το 2010 μέχρι σήμερα και συνεχίζει με αμείωτη ένταση η κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα.
Αξίζει να θυμίσουμε πως:
-H συμφωνία μεταξύ του Public και της MediaMarkt δημιουργεί τον μεγαλύτερο omnichannel retailer ειδών τεχνολογίας, ψυχαγωγίας, πολιτισμού και οικιακών συσκευών. Μάλιστα, ο τζίρος για το 2019 λέγεται ότι θα ξεπεράσει τα 450 εκατ. ευρώ.
-Το 2018 υπήρξε χρονιά ρεκόρ σε όλα τα επίπεδα για τo Public. Συγκεκριμένα, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) για το 2018 κυμάνθηκαν σε €9,1 εκατ., σημειώνοντας υπερδιπλάσια αύξηση από τα επίπεδα του 2017 (€3,4 εκατ.) και καταγράφοντας άνοδο +164% σε ετήσια βάση.
-Tο Public βραβεύτηκε μέσα στο 2019 για τις άριστες (!) πρακτικές του στον τομέα της διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού, και κέρδισε μια θέση στις πιο αξιοθαύμαστες (!) εταιρίες της Ελλάδας, μπαίνοντας στη λίστα του «Fortune Greece Most Admired Companies 2019».
Το Public αποτελεί, λοιπόν, ένα κλασικό παράδειγμα «αριστείας», έτσι όπως το οραματίζονται οι εκπρόσωποι του πιο άγριου και ακραιφνούς καπιταλισμού: διαρκώς αυξανόμενα κέρδη για τον επιχειρηματία και εργασιακή γαλέρα για τους εργαζόμενους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom