Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Ξετυλίγεται το κουβάρι της δολοφονίας της δημοσιογράφου στη Μάλτα


Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμφώνησε χθες να στείλει αποστολή στη Μάλτα προκειμένου να ερευνήσει εάν τηρείται το κράτος δικαίου, μετά τη σύλληψη του πρώην προσωπάρχη του πρωθυπουργού, στο πλαίσιο της
έρευνας για τη δολοφονία της δημοσιογράφου Ντάφνε Καρουάνα Γκαλιζία. 

Είχε προηγηθεί η αποκάλυψη του πρακτορείου Reuters ότι η ζωή της δημοσιογράφου είχε επικηρυχθεί για 150.000 ευρώ, το καλοκαίρι του 2017, λίγο καιρό πριν δολοφονηθεί.

Το ρεπορτάζ του πρακτορείου αναφέρει ότι το καλοκαίρι του 2017 ο Βινς Μουσκάτ, ένας από τους τρεις κατηγορουμένους ως φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας, ο οποίος ήταν γνωστός στις Αρχές για μικροαδικήματα, όπως εισαγωγή πουλιών στη χώρα, άφησε τον φίλο του και έτερο κατηγορούμενο στην υπόθεση, Αλφρεντ Ντετζόρτζιο, γνωστό με το παρατσούκλι «Το φασόλι», σε πολύ γνωστό παραλιακό καφέ της Μάλτας, το Μπίζι Μπι, γνωστό για το τυρί ρικότα που σερβίρει.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Ντετζόρτζιο επέστρεψε στο αυτοκίνητο για να ανακοινώσει στον Μουσκάτ (πρόκειται περί συνωνυμίας με τον πρωθυπουργό της χώρας, Τζόζεφ Μουσκάτ) ότι είχαν συμβόλαιο θανάτου εις βάρος της Γκαλίζια.

Οπως αναφέρει το πρακτορείο, ο Μουσκάτ φέρεται να αποκάλυψε στην αστυνομία αυτές τις λεπτομέρειες για το συμβόλαιο θανάτου τον Απρίλιο του 2018, προκειμένου να εξασφαλίσει χάρη.

Το Reuters αναφέρει ότι λεπτομέρειες αυτής της ομολογίας είχαν περιέλθει σε γνώση του πριν από ένα χρόνο, αλλά δεν είχαν δημοσιοποιηθεί ώστε να μην παρεμποδιστούν οι έρευνες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, το οποίο επικαλείται το περιεχόμενο της ομολογίας του Μουσκάτ, οι δράστες έλαβαν προκαταβολή 30.000 ευρώ, ενώ χρησιμοποίησαν βόμβα που αγόρασαν από Μαλτέζους γκάνγκστερ και προερχόταν από την ιταλική μαφία.

Η αστυνομία ανακοίνωσε προχθές πως ο Κιθ Σέμπρι, στενός φίλος του πρωθυπουργού, συνελήφθη αφού κατονομάστηκε από τον επιχειρηματία Γιόργκεν Φένεκ, στο πλαίσιο της έρευνας για τη δολοφονία της Γκαλιζία.
https://www.kathimerini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom