Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Σέρρες: Ανάβουν φωτιές οι αποφάσεις διευθύντριας Γυμνασίου - Αποχή και επιστολή διαμαρτυρίας από μαθητές (βίντεο)


Με καζάνι που βράζει μοιάζει το Γυμνάσιο Βυρώνειας Σερρών, με τους μαθητές να στρέφονται ανοιχτά πλέον, κατά της διευθύντριας του σχολείου, για τη συμπεριφορά και τις αποφάσεις της...

Οι μαθητές και οι γονείς τους, ζητούν την παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας για να κλείσει το θέμα, ενώ για δύο μέρες, τα παιδιά έκαναν αποχή από τα μαθήματά τους.

“Η μαθητική κοινότητα, αλλά και η τοπική κοινωνία, είναι ανάστατοι από τις ανεξήγητες εμμονές της διευθύντριας του Γυμνασίου, ν’ αναγκάσει δύο μαθητές να αλλάξουν σχολείο, επικαλούμενη τη νομοθεσία αν και μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο ενέκρινε την εγγραφή του ενός μαθητή στην Α΄ τάξη” αναφέρουν γονείς μαθητών. Να σημειωθεί και πως ο Σύλλογος Διδασκόντων, έχει ταχθεί κατά της συμπεριφοράς της διευθύντριας απέναντι στους δύο μαθητές.

Σε ανακοίνωσή τους, οι μαθητές του σχολείου, καταγγέλλουν την διευθύντρια της σχολικής μονάδας πως τα τελευταία τρία χρόνια δημιουργεί προβλήματα με αποκορύφωση το bullying σε συμμαθητές τους, προκειμένου να αλλάξουν σχολική μονάδα.

Η ανακοίνωση των μαθητών
«Η κυρία Διευθύντρια προσπαθεί να υποτιμήσει μαθητές του σχολείου, ασκώντας τους ψυχολογικό πόλεμο και μπουλινκγ, φτάνοντας σε σημείο να χλευάζει και να χρησιμοποιεί ύβρεις εναντίων τους μπροστά στους συμμαθητές τους για τις πράξεις τους (…)

Ασχολούμαστε λοιπόν τρία χρόνια με τ΄ αμέτρητα προβλήματα που δημιουργεί στο σχολείο μας η διευθύντρια με αποκορύφωμα να ζητάει έγγραφα που αφορούν τη φοίτηση μαθητών στο σχολείο ενώ η ίδια τους έχει δεχτεί μετά από τις απαραίτητες προφορικές διευκρινήσεις που ζήτησε από τους γονείς μήνες ή χρόνια πριν, την ίδια ώρα που επικαλούμενη φόρτο εργασίας, παραμελεί τα καθήκοντά της».

Με δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ, ο προϊστάμενος της Β΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, δήλωσε πως οι δύο μαθητές δεν πρόκειται να μετακινηθούν σε γειτονική σχολική μονάδα. Οι δηλώσεις του ωστόσο δεν φαίνεται πως ικανοποίησαν τους μαθητές του σχολείου, που την Δευτέρα πραγματοποίησαν νέα τρίωρη αποχή από τα μαθήματά τους.

Από την πλευρά της η διευθύντρια του Γυμνασίου κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για το θέμα στην Β΄ Βάθμια Εκπαίδευση Σερρών. Οι γονείς των δύο μαθητών έχουν καταθέσει μηνύσεις κατά της διευθύντριας, ενώ με έγγραφό τους προς το υπουργείο Παιδείας, ζητούν την άμεση παρέμβασή του ώστε να επανέλθει η ηρεμία στη σχολική μονάδα.


https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom