Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Συναγερμός στο Ηράκλειο από την κακοκαιρία: Ξεχείλισε φράγμα και μετέτρεψε σε χειμάρρους δρόμους και χωράφια!


Μεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία "Βικτώρια" στην τοπική κοινότητα του Ινίου στο δήμο Μινώα Πεδιάδος του νομού Ηρακλείου.

Το φράγμα που έχει η περιοχή υπερχείλισε από την κακοκαιρία, τα χωράφια μετατράπηκαν σε… χείμαρρους, ενώ οι αγροτικοί δρόμοι είναι πλέον απροσπέλαστοι
“Αυτό το πράγμα δεν το έχουμε ξαναζήσει. Μέσα σε μία ώρα έριξε 80 περίπου χιλιοστά νερού. Το μικρό φράγμα που υπάρχει εδώ στο Ίνι γεμίζει κάθε χρόνο τον Γενάρη. Κι όμως, σήμερα (σ.σ. 13.11.2019) υπερχείλισε και κινδύνευσε να χαλάσει από το πολύ νερό.
Παράλληλα, κάποιοι ποταμοί που βρίσκονται στην περιοχή άλλαξαν κοίτη και περνάνε πλέον από τις περιουσίες των ανθρώπων”.
Αυτό επεσήμανε, μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ινίου, Νεκτάριος Κοκολάκης, ο οποίος, παράλληλα, τόνισε πως το χαλάζι προκάλεσε πολλά προβλήματα στις ελιές.
“Μεγάλες είναι οι ζημιές στην ελαιοπαραγωγή. Αρκετές ελιές τις πήρε το νερό ή τις έθαψε στις λάσπες. Έχουμε ειδοποιήσει τους αρμόδιους φορείς και μας είπαν ότι θα έρθουν από τον ΕΛΓΑ ώστε να γίνει η καταγραφή της ζημιάς”, ανέφερε σχετικά ο κ. Κοκολάκης.

Ηράκλειο – κακοκαιρία: “Να ληφθούν μέτρα για να μην γίνουμε ο νέος Γεροπόταμος”

“Θα πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα. Υπήρξαν πολλά ρέματα που πλημμύρισαν και ήταν πολύ επικίνδυνα στο να παρασυρθούν αυτοκίνητα. Θα πρέπει άμεσα να γίνει κάτι ώστε να μην γίνουμε ο νέος Γεροπόταμος”, υπογράμμισε σχετικά ο κ. Κοκολάκης, ο οποίος, παράλληλα, τόνισε πως οι δρόμοι είναι απροσπέλαστοι και θα πρέπει άμεσα να γίνουν οι ενέργειες για ν’ ανοίξουν.
“Εδώ πέρα οι πιο πολλοί αγροτικοί δρόμοι είναι απροσπέλαστοι. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να πάνε να μαζέψουν τις ελιές τους, όσες ελιές τους άφησε το χαλάζι. Δεν υπάρχει προσβασιμότητα. Γι’ αυτό θα πρέπει από αύριο (σ.σ. 14.11.2019) κιόλας να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για ν’ ανοίξουν οι δρόμοι”, ανέφερε, μεταξύ άλλων ο κ. Κοκολάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom