Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Στη δημοσιότητα φωτο και στοιχεία του ιερέα που κατηγορείται για τον βιασμό της 12χρονης στη Μάνη


Στην δημοσιότητα δόθηκαν σήμερα τα στοιχεία και οι φωτογραφίες του ιερέα,που κατηγορείται ότι βίαζε τη 12χρονη κόρη της φίλης στη Μάνη,κατόπιν εντολής του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου και επικύρωσης αυτής από την Εισαγγελία Εφετών Καλαμάτας.

Ανακοίνωση σχετικά με δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιών 55χρονου ημεδαπού κατηγορουμένου για βιασμό κατ΄εξακολούθηση, αποπλάνηση παιδιού και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Τρίπολη, 4 Νοεμβρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Γυθείου και επικύρωσης αυτής από την Εισαγγελία Εφετών Καλαμάτας, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 55χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό κατ΄εξακολούθηση, αποπλάνηση παιδιού και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια και μετά το πέρας της κύριας ανάκρισης εκδόθηκε Ένταλμα προσωρινής κράτησης και έκτοτε κρατείται προσωρινά σε Κατάστημα Κράτησης .
Πρόκειται για τον: ΣΤΑΜΑΤΟΓΙΑΝΝΗ Νικόλαο του Νικολάου και της Μαργαρίτας, που γεννήθηκε το 1964 στο Κερατσίνι Αττικής.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έως 31/12/2019, σύμφωνα με σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 27310-26252 της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας και 27330-29154 του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, αντίστοιχα, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Το χρονικό της υπόθεσης
Η 12χρονη άνοιξε για πρώτη φορά την ψυχή της τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ φιλοξενούταν στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Είχε καταγγείλει τόσο τον ιερέα όσο και τον παππού της. 

Το κουβάρι της φρίκης άρχισε να ξετυλίγεται όταν η ανήλικη απευθύνθηκε στο Χαμόγελο του Παιδιού προκειμένου να γλιτώσει. Εκεί όπως αναφέρει ο Κώστας Γιαννόπουλος, η μικρή εκμυστηρεύτηκε στην παιδαγωγό της τι περνούσε από τον ιερέα που ζούσε μαζί με τη μητέρα της.
Στην κατάθεσή της είχε πει:
“Ο μπαμπάς ήρθε χωρίς το παντελόνι και το εσώρουχο και μου έβγαλε το παντελόνι και το κιλοτάκι μου και μου έκανε κάτι κακό και εγώ πονούσα. Αυτό έχει γίνει και μία άλλη φορά.

Μετά ήλθε η μαμά στο σπίτι και μας βρήκε στο κρεβάτι. Είπε “τι κάνετε εκεί;” Εγώ της είπα οτι ο μπαμπάς το έκανε αυτό με το ζόρι. Η μαμά μετά με χτύπησε με τα χέρια της. Αυτά που μου έκανε ο ιερέας μου τα είχε κάνει και ο παππούς.”
Τότε τα μέλη του Χαμόγελου κίνησαν όλες τις νομικές διαδικασίες για να φτάσει η υπόθεση στη δικαιοσύνη. Μάλιστα σύμφωνα με το Χαμόγελο του Παιδιού το ζευγάρι προσπάθησε να έρθει πολλές φορές σε επαφή με τη 12χρονη για να την πείσουν να αλλάξει την κατάθεσή της. Μια από τις φορές ο παπάς με τη σύντροφό του πήγαν σε σπίτι του Συλλόγου μαζί με δικηγόρο και προπηλάκισαν τους εθελοντές.
Ο ιερέας συνελήφθη την Τρίτη, κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στη φυλακή. Η Μητρόπολη Μάνης τον έθεσε σε αργία.
Διαβάστε σχετικά:
Αυτός είναι ο ιερέας που προφυλακίστηκε διότι βίαζε ανήλικη - STAR: Και δεύτερο άτομο ασελγούσε στη 12χρονη! (βίντεο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom