Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

ΤΩΡΑ: Συνελήφθη ο Μισέλ Πλατινί, πρώην πρόεδρος της UEFA !


Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ξένα ΜΜΕ συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί!Ο Γάλλος άλλοτε σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου και μετέπειτα παράγοντας κατηγορείται για υπόθεση διαφθοράς σχετικά με το Μουντιάλ του Κατάρ

Οπως έχει γίνει γνωστό, ο πρώην πρόεδρος της UEFA συνελήφθη σήμερα το πρωί από τις γαλλικές αρχές με κατηγορίες που αφορούν διαφθορά για την ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ.

Θυμίζεται ότι ο παλαίμαχος Γάλλος ποδοσφαιριστής έχει ήδη τιμωρηθεί και έχει χάσει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδιας λόγω της παράτυπης, όπως αποδείχθηκε, πληρωμής 1.700.000 ευρώ από τον Σεπ Μπλάτερ το 2011, τρεις μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές που κέρδισε ο Ελβετός παράγοντας.

Ο άλλοτε κορυφαίος παίκτης του κόσμου ισχυρίστηκε ότι τα χρήματα αυτά αφορούσαν την εργασία του ως σύμβουλος της FIFA μεταξύ 1998 και 2001 και πως τα ζήτησε με καθυστέρηση εννέα ετών, θεωρώντας ότι έχει προφορικό συμβόλαιο με τον Μπλάτερ, κάτι που έχει νομική ισχύ στην Ελβετία.

Ωστόσο, φαίνεται ότι ο Πλατινί εμπλέκεται και σε άλλο σκάνδαλο καθώς η σημερινή σύλληψή του έγινε κατόπιν έρευνας που αφορά παρατυπίες στην ανάθεση του Μουντιάλ που θα γίνει σε τρία χρόνια στο Κατάρ.

Έτσι κι αλλιώς, εδώ και αρκετό καιρό υπάρχουν καταγγελίες για τον τρόπο με τον οποίο δόθηκε η διοργάνωση στους Καταριανούς.

https://www.sdna.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom