Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

Ληστεία στο ΑΧΕΠΑ: Αποκαλύψεις για τη δράση των δύο - Τι ερευνούν οι αρχές (βίντεο)


Το παζλ της υπόθεσης με τη ληστεία στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, το πρωί της Τετάρτης, συνθέτουν νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Θάνος Σωτήρης στο One Channel, οι δύο δράστες πήγαν στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή με το αυτοκίνητο του ενός από τους δύο, ενώ τη Δευτέρα το πρωί άλλαξαν πινακίδες στο αυτοκίνητο και τοποθέτησαν πινακίδες με αριθμό κυκλοφορίας από τη Θεσσαλονίκη.


Την Τρίτη δε, κατόπτευσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα τον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του νοσοκομείου, κινήσεις ωστόσο που καταγράφονταν από την Αντιτρομοκρατική, η οποία τους είχε θέσει σε στενό κλοιό τις τελευταίες τουλάχιστον 15 ημέρες.

Αυτό που ερευνούν τώρα οι Αρχές είναι αν πιθανός σκοπός της ληστείας ήταν η χρηματοδότηση νέας τρομοκρατικής οργάνωσης, με στελέχη της Αστυνομίας να ανακρίνουν τόσο τους δράστες όσο και άτομα με τα οποία αυτοί είχαν έρθει σε επαφή το τελευταίο διάστημα.

Αναφορικά με το προφίλ τους, ο ένας εξ αυτών είχε συλληφθεί έπειτα από καταδίωξη μετά από ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Σόλωνος, στο κέντρο της Αθήνας, τον Ιανουάριο του 2006. Είχε κατηγορηθεί ως μέλος της επονομαζόμενης σπείρας των «ληστών με τα μαύρα».

Στα μέλη της εν λόγω ομάδας είχαν, αρχικά, αποδοθεί επτά ένοπλες ληστείες σε τράπεζες της Αθήνας, από το 2002 έως το 2006. Ωστόσο, ο 40χρονος είχε καταδικαστεί σε 25 χρόνια φυλάκιση μόνο για τη ληστεία στη Σόλωνος και είχε αποφυλακιστεί πριν μερικά χρόνια.

Ο δεύτερος συλληφθείς είχε αρχικά συλληφθεί το 2010 σε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στη Νέα Σμύρνη, στο πλαίσιο των ερευνών για την εξάρθρωση της οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Είχε αποφυλακιστεί και είχε επιστρέψει στην παρανομία και μετά από λίγα χρόνια, το 2016, συνελήφθη εκ νέου μετά από καταδίωξη στη Σπάρτη, μαζί με ακόμη έναν καταζητούμενο αναρχικό, πριν αποφυλακιστεί ξανά πέρυσι.

https://www.tanea.gr/

Το αμαρτωλό παρελθόν και οι «ληστές με τα μαύρα»

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr και οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν ηλικίας 35 ετών (ο Κώστας Σακκάς) και 41 ετών (ο Γιάννης Δημητράκης), έχουν απασχολήσει στο παρελθόν την αντιτρομοκρατική για συμμετοχή τους σε τρομοκρατική οργάνωση.
Συγκεκριμένα, ο Σακκάςείχε απασχολήσει για την γιάφκα στη Νέα Σμύρνη το 2010. Τότε είχε συλληφθεί με άλλους να έχουν όπλα στην κατοχή τους. Μάλιστα, είχε κάνει πολυήμερη απεργία πείνας για να αποφυλακιστεί, καθώς όπως υποστήριζε ήταν προφυλακισμένος για περισσότερους από 30 μήνες ξεπερνώντας το ανώτατο όριο που ορίζει ο νόμος.
Ο Δημητράκης είχε συλληφθεί για συμμετοχή του στη συμμορία των «ληστών με τα μαύρα». Τον έπιασαν μετά από συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πανεπιστημίου. Είχε προηγηθεί ληστεία τράπεζας στη Σόλωνος.
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr μαζί τους έχει συλληφθεί και μία 39χρονη Ελληνίδα, η οποία είναι γνωστή στον αντιεξουσιαστικό χώρο στη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom