Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019

Εξαφανίστηκε συνεργός της Πόλας Ρούπα


Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Ελληνική Αστυνομία για τον εντοπισμό της συνεργού της Πόλας Ρούπα, Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου.

Τα ίχνη της συνεργού και συγκατηγορούμενης της Ρούπα για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» χάθηκαν χθες, ενώ σήμερα βρισκόταν σε εξέλιξη η τελευταία μέρα της δίκης της.

Η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο του 2016 σε σπίτι στην Ηλιούπολη.

Η δίκη για την συγκεκριμένη υπόθεση ολοκληρώθηκε σήμερα και η Αθανασοπούλου καταδικάστηκε σε φυλάκιση 34 ετών.

Η Αθανασοπούλου δεν ήταν κρατούμενη λόγω παρέλευσης του 18μηνου.

Η συνεργός της Ρούπα προσερχόταν όλο αυτό το διάστημα στο δικαστήριο. Εκτιμάται έτσι ότι φτάνοντας στο τέλος της δίκης και εκτιμώντας προφανώς ότι θα καταδικαστεί και θα επιστρέψει στη φυλακή, επέλεξε, χθες, να εξαφανιστεί.

http://www.kathimerini.gr/

Πρόκειται για τη συνεργό της Πόλας Ρούπα με την οποία, μάλιστα, είχαν κάνει μαζί τη ληστεία στη Μαλεσίνα.

Η γυναίκα είχε συλληφθεί μαζί με το ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης στον Άγιο Δημήτριο.Είχε αποφυλακιστεί καθώς είχε λήξει το 18μηνο και παρά το γεγονός ότι η δίκη βρισκόταν ακόμα σε εξέλιξη.

Χθες, Πέμπτη, το βράδυ ο πατέρας της εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Δημητρίου και δήλωσε πως η κόρη του έχει εξαφανιστεί.

Η υπόθεση θυμίζει πολύ την εξαφάνιση του Νίκου Μαζιώτη και της Πόλας Ρούπα πριν από μερικά χρόνια, όταν είχε, επίσης, λήξει το 18μηνο και είχαν αφεθεί ελεύθεροι, ενώ η δίκη τους ήταν ακόμα σε εξέλιξη.

Παραμένει άγνωστο το πώς και κάτω από ποιες συνθήκες ο πατέρας της κατηγορουμένης για τρομοκρατία έκανε τη δήλωση εξαφάνισης.

Η δικηγόρος της ζήτησε να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα η ποινή, το δικαστήριο, όμως, δεν έκανε δεκτό το αίτημα και η γυναίκα έπρεπε να έχει πάρει τον δρόμο για τις φυλακές.

https://www.cnn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: