Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

"Καταιγίδα" πλειστηριασμών από αρχές Σεπτεμβρίου


Αντιμέτωποι με ένα... μίνι τσουνάμι πλειστηριασμών θα βρεθούν από τις αρχές Σεπτεμβρίου χιλιάδες οφειλέτες "κόκκινων" δανείων μετά την απόφαση των τραπεζών να "χωρέσουν σε ένα τετράμηνο τις e-δημοπρασίες ολόκληρου του έτους".

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, μολονότι το εγχείρημα φαντάζει δύσκολο, δεδομένου ότι οι αρχικοί σχεδιασμοί προέβλεπαν τη διεξαγωγή περίπου 30.000 πλειστηριασμών στο σύνολο του 2019, τα ιδρύματα είναι αποφασισμένα να κινηθούν όσο πιο επιθετικά γίνεται.

"Πρέπει να καλυφθεί ο χαμένος χρόνος από τις πολλαπλές κάλπες, αλλά και την παραδοσιακή ραστώνη του Αυγούστου", σημειώνουν στον "Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής" και προσθέτουν:"Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, σχεδόν ο μισός χρόνος έχει παρέλθει χωρίς αποτελέσματα. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως εάν θέλουμε να σώσουμε -κάπως- την παρτίδα, επιβάλλεται να ανοίξουμε... βήμα".

Αξίζει να επισημανθεί πως, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα των τεσσάρων ομίλων, το α' τρίμηνο του τρέχοντος έτους "έκλεισε" με συνολικά 3.172 πλειστηριασμούς (891 η Τράπεζα Πειραιώς, 789 η Alpha Bank, 755 η Eurobank και 737 η Εθνική Τράπεζα). "Οι διπλές κάλπες του Ιουνίου προϊδέασαν για ακόμη ένα χαμένο τρίμηνο, ενώ στην καρδιά του καλοκαιριού δεν αναμένουμε εκπλήξεις", εξηγούν οι ίδιες πηγές.

Όσον αφορά στην γκάμα των ακινήτων που θα ανέβουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, οι ίδιες πηγές παραδέχονται πως θα υπάρξει άνοιγμα της... βεντάλιας.

"Εκτός από τους συνήθεις υπόπτους, δηλαδή τους στρατηγικούς κακοπληρωτές που αρνούνται οποιαδήποτε πρόταση ρύθμισης, στο στόχαστρο θα βρεθούν από το φθινόπωρο ακόμη και δανειολήπτες που είθισται να τύγχαναν μιας κάποιας άτυπης προστασίας", τονίζουν, "δείχνοντας" προς την πλευρά οφειλετών με χρέη ακόμη και κάτω από τις 50.000 ευρώ.

Ιδιαίτερη θέρμη στη μείωση του αποθέματος των ιδιόκτητων ακινήτων τους, που.. εμπλουτίζεται διαρκώς από εκείνα που "μπιντάρουν" στους πλειστηριασμούς, επιδεικνύουν οι τράπεζες.

Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής 16/6/19

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom