Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2019

"Σαρώνουν" τα... υπόγεια της τρομοκρατίας μετά την ληστεία των Σακκά - Δημητράκη στο ΑΧΕΠΑ! (φωτο & βίντεο)


Τι... άλλο μπορεί να ετοίμαζαν οι Κώστας Σακκάς και Γιάννης Δημητράκης πέρα από την ληστεία στο ΑΧΕΠΑ; Στα "κόκκινα" οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για την δράση των δύο... παλιών της γνώριμων.

Πώς τους "τσάκωσαν" με τα χρήματα στο χέρι, έχοντας ήδη γίνει για μέρες η "σκιά" τους. Το οπλοστάσιο που βρέθηκε, η 39χρονη "τσιλιαδόρος" και όλες οι εξελίξεις της υπόθεσης με αποκαλυπτικές φωτογραφίες.

Την συμμετοχή που είχαν οι δύο συλληφθέντες (σ.σ. Σακκάς – Δημητράκης) στην ληστεία στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στην Θεσσαλονίκη και σε άλλες, εγχώριες ένοπλες οργανώσεις, εξετάζουν με ιδιαίτερη προσοχή οι επιτελείς της Αντιτρομοκρατικής, καθώς και οι δυο είναι παλιοί γνώριμοι της συγκεκριμένης Υπηρεσίας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, ο Κ. Σακκάς και ο Γ. Δημητράκης βρίσκονταν υπό διακριτική παρακολούθηση, φυσική και ηλεκτρονική, εδώ και μήνες από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, καθώς υπήρχαν υποψίες πως οι δυο παλιοί γνώριμοι έχουν σχέση, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, με ένοπλη οργάνωση και συγκεκριμένα με την “Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών”.
Σακκάς Δημητράκης ΑΧΕΠΑΣακκάς Δημητράκης ΑΧΕΠΑΣακκάς Δημητράκης ΑΧΕΠΑΣακκάς Δημητράκης ΑΧΕΠΑ

Οι Σακκάς – Δημητράκης τους… οδήγησαν στο ΑΧΕΠΑ

Ωστόσο και παρά την παρακολούθηση και μάλιστα με εξελιγμένα τεχνολογικά μέσα, σαφή στοιχεία εμπλοκής του 35χρονου και του 41χρονου συνεργού του σε συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση δεν είχαν εντοπιστεί, μέχρι που ξεκίνησαν την περασμένη Κυριακή να κάνουν το ταξίδι στην Θεσσαλονίκη, χωρίς βέβαια να γνωρίζουν πως οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής είχαν γίνει η “σκιά” τους.
Ως γνωστόν, τόσο ο Σακκάς όσο και ο Δημητράκης συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική έξω από το ΑΧΕΠΑ στην Θεσσαλονίκη, έπειτα από ληστεία που είχαν διαπράξει σε χρηματαποστολή τροφοδοσίας ΑΤΜ που βρίσκεται στο εσωτερικό του Νοσοκομείου.
Μάλιστα και όπως λέει στο Newsit.gr έμπειρο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ: “…Ολόκληρη η διαδικασία προετοιμασίας της ληστρικής επιδρομής προσομοίαζε με την προετοιμασία ενός τρομοκρατικού χτυπήματος”.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πληροφόρησης, τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής από την στιγμή που οι δυο “σύντροφοι” πήραν το δρόμο για Θεσσαλονίκη, κατάλαβαν πως κάτι προετοιμάζουν και για το λόγο αυτό ήταν έτοιμοι, ανά πάσα στιγμή να επέμβουν.
Μάλιστα σιγουρεύτηκαν οι αστυνομικοί πως οι δυο φίλοι κάτι προετοιμάζουν, όταν τους είδαν να αλλάζουν τις πινακίδες στο αυτοκίνητο του 41χρονου και να τοποθετούν στην θέση τους πινακίδες κυκλοφορίας παρόμοιου οχήματος που κυκλοφορεί στην Θεσσαλονίκη. Βέβαια οι πινακίδες όπως αποδείχθηκε στην συνέχεια ήταν πλαστές.
Παράλληλα οι αστυνομικοί εντόπισαν τους παρακολουθούμενους να… κόβουν βόλτες, τις προηγούμενες ημέρες, γύρω από το ΑΧΕΠΑ και κατάλαβαν πως εκεί ήταν το σημείο που θα εκδηλωνόταν η ενέργεια, εν προκειμένω η ληστρική επιδρομή.


Με τα όπλα έτοιμα οι Σακκάς – Δημητράκης στο ΑΧΕΠΑ

Μάλιστα κατά την διάρκεια τις αιφνιδιαστικής σύλληψης τους, στην κατοχή τους βρέθηκαν δυο όπλα και συγκεκριμένα πιστόλια διαμετρήματος 9 χιλιοστών. Και τα δυο όπλα ήδη έχουν μεταφερθεί στα εργαστήρια βαλλιστικής της ΕΛ.ΑΣ και ερευνώνται εάν έχουν χρησιμοποιηθεί και σ’ άλλες ενέργειες, κυρίως τρομοκρατικές επιθέσεις.
Αμέσως μετά την σύλληψη των δυο παλιών γνώριμων της Αντιτρομοκρατικής, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε τρία σπίτια στην Θεσσαλονίκη και στα σπίτια των δυο συλληφθέντων στην Αθήνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σπίτι του Γ. Δημητράκη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και δυο αλεξίσφαιρα, ενώ στο σπίτι του Κ. Σακκά βρέθηκε ένα μπουφάν με τα διακριτικά της ΕΛ.ΑΣ.Σακκάς Δημητράκης ΑΧΕΠΑΣακκάς Δημητράκης ΑΧΕΠΑΣακκάςΣακκάς Δημητράκης ΑΧΕΠΑ
Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα τρία σπίτια στην Θεσσαλονίκη μετά την ληστεία στο ΑΧΕΠΑ που έκαναν οι Σακκάς – Δημητράκης, ανάμεσά τους και η κατοικία μιας 39χρονης που φιλοξένησε τους δυο παλιούς γνώριμους της Αντιτρομοκρατικής, δεν βρέθηκε κάτι το αξιοποιήσιμο, εκτός από μικροποσότητα ναρκωτικών.
Βέβαια και η 39χρονη, η οποία είναι γνωστή στον Αντιεξουσιαστικό χώρο της Θεσσαλονίκης, συνελήφθη την ίδια στιγμή που συνελήφθησαν οι δυο “Αθηναίοι”, καθώς φαίνεται πως φυλούσε “τσίλιες”.
Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου
Φωτογραφίες: Intime
https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: