Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

Δύο ασημένια μετάλλια με Κορακάκη,Καρακιζίδη κι ένα χάλκινο από τον Γιώργο Αζωίδη στους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μινσκ (βίντεο)


Η Ελλάδα κατέκτησε σήμερα τρία μετάλλια στους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μινσκ. Ο Σάββας Καρακιζίδης πριν από λίγο έχασε στον μεγάλο τελικό από τον Ρώσο Ρουσλάν Μπαγκντασαριάν με 2-0 στα σημεία. 
Προηγήθηκαν το ασημένιο μετάλλιο της Άννας Κορακάκη και το χάλκινο του Γιώργου Αζωίδη στο τζούντο.

Ένα ακόμα μετάλλιο προστέθηκε σήμερα στην πλούσια συλλογή της Άννας Κορακάκη,η οποία πήρε τη δεύτερη θέση στα 10 μ. με αεροβόλο πιστόλι των γυναικών, στους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες που διεξάγονται στο Μινσκ.

"Ήταν ο πιο δύσκολος αγώνας της ζωής μου" δήλωσε η Αννα Κορακάκη


Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια και χρυσή Ολυμπιονίκης πέρασε με τη ψυχή στο στόμα στον τελικό των 10 μ. στο αεροβόλο πιστόλι (μπήκε ως 8η με 90 βαθμούς) και κατάφερε τελικά να περάσει στο λαιμό της το ασημένιο μετάλλιο, στους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες που διεξάγονται στο Μινσκ.

Η Ολυμπιονίκης του αγωνίσματος βρήκε στη συνέχεια τον καλό της εαυτό, επέστρεψε στις καλές βολές και ανέβηκε στη δεύτερη θέση του βάθρου, συγκεντρώνοντας συνολικά 238,8 βαθμούς και δίνοντας έτσι το πρώτο μετάλλιο στην Ελλάδα, στη φετινή διοργάνωση.

Την πρώτη θέση κατέκτησε η μεγάλη της αντίπαλος, Ζοράνα Αρούνοβιτς με 241.2 (σ.σ. χρειάστηκε να κάνει ρεκόρ στους Ευρωπαϊκούς αγώνες για να κατακτήσει την πρωτιά), ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Αντοανέτα Μπόνεβα με 218.1.


Το δεύτερο μετάλλιο ήταν χάλκινο



Ο Γιώργος Αζωίδης με ένα ασυνήθιστο σερί νικών με πτώση κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία 73κ. του τζούντο. Ο Έλληνας πρωταθλητής πέρασε τον πρώτο γύρο άνευ αγώνα, στη συνέχεια επικράτησε με πτώση, των Χόιακ (Σλοβενία), Γκιακόβα (Κόσσοβο), Χαϊντάροφ (Αζερμπαϊτζάν), πριν χάσει με πτώση στον ημιτελικό από τον Αζέρο Ορούγιοφ. Στο κρίσιμο παιχνίδι για το χάλκινο μετάλλιο επικράτησε με πτώση του Ισραηλινού Τοχάρ Μπουτμπουλ.

Τρίτο μετάλλιο για την Ελλάδα

Η Ελλάδα πριν από λίγο κατέκτησε το τρίτο της μετάλλιο στους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μινσκ. Ο Σάββας Καρακιζίδης έχασε στον μεγάλο τελικό από τον Ρώσο Ρουσλάν Μπαγκντασαριάν με 2-0 στα σημεία. Ο Έλληνας πρωταθλητής, φοιτητής φυσικής αγωγής, ξεκίνησε πριν φτάσει στον τελικό με δύο νίκες σε βάρος του Αζέρου Γκαράγιεφ και του Λευκορώσου Ανίσκεβιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom