Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Το ιστορικό του τρόμου: Όλες οι επιθέσεις με βαν ή οχήματα


Η τρελή πορεία ενός αυτοκινήτου ή φορτηγού που χρησιμοποιείται ως όπλο για να σπείρει τον τρόμο και τον θάνατο: η επίθεση που διαπράχθηκε χθες στη Λα Ράμπλα στη Βαρκελώνη
παραπέμπει στη μέθοδο δράσης που έχουν ήδη επιλέξει οι τζιχαντιστές στις επιθέσεις για τις οποίες ανέλαβε την ευθύνη ή έχουν αποδοθεί στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στη Νίκαια, το Βερολίνο ή το Λονδίνο.

Το ιστορικό του τρόμου:

ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ
Την 14η Ιουλίου του 2016, ανήμερα της εθνικής επετείου της Ανεξαρτησίας στη Γαλλία, ένας Τυνήσιος, ηλικίας 31 ετών, παρέσυρε με το φορτηγό-ψυγείο που οδηγούσε πολίτες που είχαν πάει για να παρακολουθήσουν το σόου πυροτεχνημάτων στην Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ της Νίκαιας (νότια).

Ογδόντα έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 450 τραυματίστηκαν στην επίθεση, την ευθύνη για τη διάπραξη της οποίας ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Την 19η Δεκεμβρίου του 2016, ένας Τυνήσιος εισβάλλει με το φορτηγό του σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο, σκοτώνοντας 12 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 48.

Λίγες ημέρες αργότερα πέφτει νεκρός από πυρά αστυνομικών κατά τη διάρκεια ελέγχου στην Ιταλία.
Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ, ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ
Την 22α Μαρτίου 2017 ο οδηγός ενός οχήματος το ρίχνει πάνω στους πεζούς στη γέφυρα του Ουεστμίνστερ, με αποτέλεσμα τον θάνατο 4 ανθρώπων. Στη συνέχεια μαχαίρωσε και σκότωσε έναν αστυνομικό, προτού πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά έξω από το Κοινοβούλιο. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Την 3η Ιουνίου 2017 η βρετανική πρωτεύουσα θα βρεθεί εκ νέου στο στόχαστρο των τρομοκρατών. Τρεις δράστες επιτίθενται με φορτηγάκι εναντίον πεζών στη Γέφυρα του Λονδίνου, προτού επιτεθούν με μαχαίρι σε περαστικούς στη συνοικία Μπόροου Μάρκετ.

Οκτώ νεκροί είναι ο απολογισμός της επίθεσης και σχεδόν 50 τραυματίες. Οι δράστες, τους οποίους σκότωσαν αστυνομικοί, φορούν ψεύτικα γιλέκα με εκρηκτικά. Είκοσι τέσσερις ώρες μετά, το Ισλαμικό Κράτος αναλαμβάνει την ευθύνη.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΦΟΡΤΗΓΟ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ
Την 7η Απριλίου του 2017, ο οδηγός ενός φορτηγού διανομής εισβάλλει έχοντας αναπτύξει ταχύτητα σχεδόν 100 χιλιομέτρων την ώρα στον πεζόδρομο Ντρότνινγκαταν, στη Στοκχόλμη. Παρασύρει με το βαρύ όχημα περίπου 20 ανθρώπους με αποτέλεσμα να σκοτώσει 5 και να τραυματίσει 15 προτού καταλήξει στη βιτρίνα ενός πολυκαταστήματος.

Ένας Ουζμπέκος υπήκοος συλλαμβάνεται λίγες ώρες μετά. Σύμφωνα με την αστυνομία του Ουζμπεκιστάν, είχε προσπαθήσει να ενταχθεί στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.
http://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom