Τετάρτη, 9 Αυγούστου 2017

Ρεσιτάλ ανευθυνότητας από τον υπ. Παιδείας - Τώρα λέει ότι θα καταργηθούν σε πέντε χρόνια οι πανελλαδικές

Υπό το βάρος των αποκαλύψεων για τη στρατιωτική θητεία που δεν υπηρέτησε

Με τα νεύρα χιλιάδων μαθητών και γονέων όσον αφορά τις Πανελλαδικές παίζει για άλλη μια φορά ο Κωνσταντίνος Γαβρόγλου.

Υπό το βάρος των αποκαλύψεων σε βάρος του για τη στρατιωτική θητεία που δεν υπηρέτησε χάρη σε διάταγμα της Χούντας που του έδωσε το δικαίωμα να καταβάλει το ποσό των 3.200 δραχμών προκειμένου να μην υπηρετήσει τη σημαία, αλλά και των ενεργειών του όσον αφορά την επιλογή σημαιοφόρων όχι ανάμεσα στους καλύτερους αλλά ανάμεσα σε όλους τους μαθητές με κλήρωση, ο υπουργός Παιδείας πέταξε ένα πυροτέχνημα για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης όσον αφορά τις πανελλαδικές.

Αυτή τη φορά ο κ. Γαβρόγλου εξήγγειλε ότι η κατάργηση του υπάρχοντος συστήματος θα γίνει σε πέντε χρόνια προαναγγέλοντας ένα μικτό σύστημα εξετάσεων για τα πρώτα τρία χρόνια. «Ένα ποσοστό το απολυτήριο, ένα ποσοστό τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα» είπε αυτή τη φορά ο υπουργός Παιδείας, ο ίδιος άνθρωπος που στο παρελθόν έχει καταργήσει και έχει ξε-καταργήσει τις πανελλαδικές.

Ένα 24ωρο πριν, ωστόσο, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων απέφυγε να μιλήσει με χρόνια αλλά αρκέστηκε στη γενικόλογη διατύπωση ότι «πρόθεση του υπουργείου Παιδείας είναι το απολύτως αντιπαιδαγωγικό σύστημα των εισαγωγικών να γίνει σύντομα παρελθόν».

Έσπευσε, δε, να συμπληρώσει ότι «οι μαθητές και οι μαθήτριες δεν πρόκειται να αιφνιδιαστούν».

Τα μπρος-πίσω του υπουργού Παιδείας καυτηρίασε με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία κάνοντας λόγο για «ρεσιτάλ υποκρισίας και ανευθυνότητας».

«Παίζει με τα νευρά μαθητών και γονέων» τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλήγοντας ότι «με κάλπικες υποσχέσεις προσπαθεί να ξεφύγει από το προσωπικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται».

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας έχει ως εξής:

«Ο κ. Γαβρόγλου με ένα νέο ρεσιτάλ υποκρισίας και ανευθυνότητας, παίζει με τα νεύρα μαθητών και γονιών.

Το κάνει για να ξεπεράσει τις αλγεινές εντυπώσεις που προκάλεσε το “σκανδαλάκι”, όπως ο ίδιος λέει, με την εξαγορά της θητείας του από τη χούντα,αλλά και τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφασή του να βάλει σε λοταρία την ανάδειξη σημαιοφόρων.

Ανακοινώνει πως θα καταργήσουν τις Πανελλαδικές εξετάσεις την μια σε τρία χρόνια και την άλλη σε πέντε. Τότε, δηλαδή, που θα είναι στην Αντιπολίτευση.

Με κάλπικες υποσχέσεις προσπαθεί να ξεφύγει από το προσωπικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται».

http://www.protothema.gr/

1 σχόλιο:

Melito Huuto είπε...

Κανενας και για τιποτα δεν πρεπει να παιρνει στα σοβαρα
αυτο των λεφουσι των ανευθυνων και καιροσκοπων τυπων