Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017

Δύο χρόνια φυλακή με τριετή αναστολή στον Ανδρέα Γεωργίου και... όλοι ευχαριστημένοι!!!

ΑΣΧΕΤΟ: Και η πίτα ακέρια και ο λύκος χορτάτος

Δύο χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου ο οποίος κρίθηκε ένοχος για μια από
τις τρεις πράξεις παράβασης καθήκοντος για τις οποίες κρίθηκε από μηδενική βάση καθώς σε πρώτο βαθμό ομόφωνα είχε αθωωθεί για το σύνολο των αδικημάτων.

Το Δικαστήριο μάλιστα δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και του επέβαλε την ανώτατη ποινή με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα της έδρας Λάμπρου Πατσαβέλλα.

Ο εισαγγελέας τόνισε πως η πράξη που αποδίδεται στον κατηγορούμενο έχει ιδιαίτερη ηθική απαξία.

Συγκεκριμένα το Δικαστήριο τον καταδίκασε γιατί δεν ενημέρωσε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ για την διαβίβαση των στοιχείων για το έλλειμμα του 2009 τον Νοέμβριο 2010.

Αντίθετα τον απάλλαξε από την κατηγορία που αντιμετώπιζε διότι δεν συγκαλούσε το ΔΣ καθώς και από το σκέλος εκείνο που αφορούσε το ότι διατηρούσε παράλληλα θέση και στο Δ.Ν.Τ. για λίγους μήνες ταυτόχρονα με την.άσκηση των κααθηκόντων του στην ΕΛΣΤΑΤ.

Τους επόμενους μήνες αναμένεται και η κρίση του Αρείου Πάγου σχετικά με την κατηγορία της ψεύδους βεβαίωσης καθώς η εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου έχει ασκήσει αναίρεση και για το δεύτερο απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.
http://www.tanea.gr/

Σημείωση Ζείδωρον:Να μην ξεχνάμε πως υπάρχει νομθετημένη μνημονιακή υποχρέωση να απαλλαγεί ο Ανδρέας Γεωργίου από κάθε κατηγορία και να του καταβάλει το ελληνικό δημόσιο τα δικαστικά έξοδα!!!

1 σχόλιο:

Melito Huuto είπε...

Eiναι τοσο μεγαλη η ζημια που εκανε στον ελληνικο
λαο αυτος ο εθνοπροδοτης Γεωργιου που ουτε με
δεκα φορες ισοβια δεν θα ημουν ικακανοποιημενος
Το ιδιο πιστευω οτι θα επιθυμουσαν και πολλα εκατομ
μυρια συμπατριωτων μου Οι μονοι που μενουν ικανο
ποιημενοι ειναι οι μαφιοζοι τοκογλυφοι του ΔΝΤ της
ΕΚΤ καθως και η ντοπια αστικη ταξη και τον κυβε
ρνωντα συριζα