Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

ΑΓΡΙΝΙΟ: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στα Αμπέλια Παρακαμπυλίων


Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες στα Αμπέλια Παρακαμπυλίων καθώς μαίνεται ακόμη, τις πρωινές ώρες της Τετάρτης, η φωτιά που ξέσπασε (πιθανότατα από κεραυνό) το απόγευμα της Τρίτης, στην περιοχή Μέγας Κάμπος.

Η μάχη δίνεται υπό αντίξοες συνθήκες λόγω του δυσπρόσιτου της περιοχής, αλλά και γιατί τις νυχτερινές ώρες δεν ήταν δυνατή η ρίψη νερού από τα αεροσκάφη καναντέρ που ανέλαβαν δράση με το πρώτο φως της ημέρας.

Στο σημείο επιχειρούν τώρα 17 οχήματα με ενισχύσεις να έχουν έρθει και από Ναύπακτο, Μεσολόγγι, Αμφιλοχία, Πάτρα, Αίγιο και Καλάβρυτα ενώ συνδράμει και πεζοπόρο τμήμα της 6η ΕΜΑΚ.

Χθες Τρίτη 8/8/17: Μαίνεται η φωτιά κοντά στα Αμπέλια Παρακαμπυλίων
Σε δύο μέτωπα επιχειρούν τώρα, απόγευμα Τρίτης, οι πυροσβεστικές δυνάμεις του Αγρινίου καθώς είναι σε εξέλιξη πυρκαγιές στα Αμπέλια Παρακαμπυλίων και στην περιοχή της Ρίγανης.

Ειδικότερα, στην περιοχή Μέγας Κάμπος κοντά στα Αμπέλια η φωτιά πήρε ανησυχητικές διαστάσεις και καίγεται δυσπρόσιτη δασική έκταση. Για την κατάσβεση της έσπευσαν έξι οχήματα της Π.Υ. Αγρινίου με 15 πυροσβέστες προεξάρχοντος του διοικητή Στράτου Πετράκη. Έγιναν και ρίψεις νερού από αεροσκάφη ενώ έχουν κληθεί και ενισχύσεις.

Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή ενώ πιθανολογείται πως προκλήθηκε από κεραυνό.

Δασική έκταση καίγεται και κοντά σε κόμβο Ρίγανης της Ιονίας Οδού όπου έσπευσαν τρία οχήματα της Πυροσβεστικής, δύο από Αγρίνιο και ένα από Μεσολόγγι, με 7 πυροσβέστες. Συντονίζει εκεί ο Υποδιοικητής της Π.Υ. Αγρινίου κ.Στούμπος.
http://www.agrinionews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom