Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Σπέτσες: Στο "πόδι" όλο το νησί από μεγάλη φωτιά (φωτο & βίντεο)


Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 12:30 το μεσημέρι από άγνωστο λόγο, στο νησί των Σπετσών.Όλο το νησί είναι στο "πόδι" από τη μεγάλη φωτιά.

Δείτε φωτογραφίες του REUTERS:

Άνθρωποι βλέπουν τη μεγάλη φωτιά από παραλία του νησιού - ΦΩΤΟ REUTERSΆνθρωποι βλέπουν τη μεγάλη φωτιά από παραλία του νησιού - ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
Η εστία της πυρκαγιάς εντοπίζεται στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων. Στο σημείο βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις από το κλιμάκιο Κρανιδίου και των Σπετσών και ενισχύσεις από το Ναύπλιο.

Zητήθηκε η συνδρομή από αέρος καθώς η πυρκαγιά πήρε διαστάσεις, ενώ στην κατασβεση συνδράμουν και πολλοί εθελοντές καθώς και υδροφόρες του Δήμου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα επιχειρούν στο σημείο 15 πυροσβέστες με 6 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Η φωτιά σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες κατακαίει πευκοδάσος.

 σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιοι Ανάργυροι Σπετσών.Επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 6 οχήματα,1 ομάδα πεζοπόρο και 1 Ε/Π.

Δείτε βίντεο με εικόνες από τη μεγάλη φωτιά που ανέβασαν χρήστες του Facebook: 




Σύμφωνα με το argonafplia, η προσπάθεια των ελικοπτέρων δεν έχει φέρει αποτέλεσμα, ενώ ο αέρας αλλάζει συνεχώς την πορεία της φωτιάς με συνέπεια την δημιουργία νέων μετώπων. Πέντε μέτωπα είναι σε εξέλιξη αυτή την στιγμή.

Να σημειωθεί ότι στην πορεία της φωτιάς βρίσκονται και λίγα σπίτια...
Πηγή: Πυροσβεστικό Σώμα, argolikeseidhseisargonafplia, REUTERS,http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom