Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Απίστευτο: Η κυβέρνηση καταργεί την έπαρση της ελληνικής σημαίας και τον εθνικό ύμνο στα σχολεία


Ανεξάντλητο το Υπουργείο Παιδείας από αντεθνικές πράξεις: Επιχείρησαν να κόψουν και την προσευχή, αλλά τους «φρέναρε» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας – Ζήτημα αντισυνταγματικότητας εγείρει το ΣτΕ – Τι προβλέπει το Σύνταγμα


Χωρίς κανένα ηθικό φραγμό και με προφανή πρόθεση να καταλύσουν καθετί που παραπέμπει στην Πατρίδα, την Εκκλησία και την Ορθοδοξία, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, διά του Προεδρικού Διατάγματος του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλουσταματά την έπαρση της Ελληνικής Σημαίας καθώς και την ωδή του Εθνικού Ύμνου από το ωρολόγιο πρόγραμμα των δημοτικών σχολείων.
Αφού προσπάθησαν, με διάφορα νομικίστικα «τερτίπια», να κόψουν και την πρωινή προσευχή στα σχολεία, και αφού κατόρθωσαν να σταματήσουν το κριτήριο της αριστείας για την επιλογή των σημαιοφόρων στις μαθητικές παρελάσειςοι «φωστήρες» του υπουργείου Παιδείας αποφάσισαν να ολοκληρώσουν τις δήθεν μεταρρυθμίσεις τους, καταργώντας το εθνικό σύμβολο της Πατρίδας μας!
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», στο Προεδρικό Διάταγμα Γαβρόγλου, στο άρθρο 3 παράγραφος 7 ορίζεται μόνο ότι «η σημαία παραμένει ανηρτημένη στον ιστό του σχολείου, όπως προβλέπεται σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες».
Επίσης, για το πρόγραμμα του σχολείου ορίζεται στο άρθρο 18 ότι «πριν από την έναρξη των μαθημάτων πραγματοποιείται κοινή προσευχή των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού στο προαύλιο του σχολείου, με ευθύνη των εκπαιδευτικών που εφημερεύουν. Η συμμετοχή των μαθητών άλλου δόγματος δεν είναι υποχρεωτική. Ο διευθυντής του σχολείου προβαίνει σε πιθανές ανακοινώσεις – οδηγίες που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και τη μαθητική ζωή της συγκεκριμένης ημέρας ή και σε γενικότερα θέματα». Και αυτό το άρθρο δεν έχει την παραμικρή πρόβλεψη για την έπαρση της σημαίας.

«Κόκκινο πανί» για την κυβέρνηση και η πρωινή προσευχή!

Την ίδια στιγμή, στη λογική μιας απαράδεκτης δήθεν πολιτικώς ορθής και «ψευτο-αριστερής» τακτικής επιμένει να κινείται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, επιχειρώντας ξανά, για δεύτερη φορά από το Σεπτέμβριο του 2016να καταργήσει την πρωινή προσευχή από τα δημοτικά σχολεία όλης της χώρας, εισάγοντας σχετικό έγγραφο στο Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ) που απέστειλε προς υπογραφή στην Προεδρία της Δημοκρατίας, για την κατάργηση της αριστείας σε ό,τι αφορά την ελληνική σημαία.
Η υπόθεση είναι εξόχως σοβαρή και καταδεικνύει το πόσο επικίνδυνες έχουν καταστεί οι «αριστερές» εμμονές ορισμένων πυρήνων που έχουν αποφασίσει με το «έτσι θέλω» να τα βάλουν με την Εκκλησία, την Ορθοδοξίακαι την Πίστη των Ελλήνων και μάλιστα φτάνοντας στο σημείο να παραβιάζουν κατάφωρο ακόμη και το ίδιο το Σύνταγμα!
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Ελευθερίας του Τύπου», το οποίο επικαλείται δήλωση του αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη, το ΠΔ που εστάλη προς υπογραφή και επικύρωση στο Προεδρικό Μέγαρο, προέβλεπε ρητά την κατάργηση της προσευχής, αλλά υπήρχαν παρατηρήσεις ως προς την αντισυνταγματικότητα του μέτρου αυτού από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).
paulopoulos
Τελικώς, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ανέπεμψε το ΠΔ πίσω στο Υπουργείο Παιδείας και στην επαναφορά του είχε μείνει μόνο η κατάργηση της αριστείας για την ελληνική σημαία, όπου δεν υπήρχε τέτοιο κώλυμα.
Από την πλευρά του, ο κ. Κακλαμάνης, σε δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό Real FM επισήμανε πως «το κουμπί σε αυτό το Προεδρικό Διάταγμα δεν ήταν η σημαία, μέσα στο ίδιο ΠΔ ήταν και η κατάργηση της πρωινής προσευχής. Αλλά στο κομμάτι αυτό υπήρχαν πολλές παρατηρήσεις από το ΣτΕ, πάνω στις οποίες “πάτησε” ο ΠτΔ και το έστειλε πίσω το συγκεκριμένο κομμάτι».
nikitas kaklamanis
Πρόσθεσε δε με νόημα: «Τα μέλη της κυβέρνησης εκεί κυρίως στόχευαν, απευθύνονται στα αριστερά κομματικά τους φουσάτα, όσα τους έχουν απομείνει. Σε ανύποπτο χρόνο εγώ είχα προβλέψει ότι θα ερχόταν κάποια στιγμή όπου μη έχοντας πλέον η συγκεκριμένη κυβέρνηση κανένα αριστερό αφήγημα, θα έκανε μια επίθεση θεσμικού τύπου».

Τι επισημαίνει το ΣτΕ και τι ορίζει το Σύνταγμα

Σύμφωνα, πάντα, με την εφημερίδα, το ΣτΕ παρατήρησε πως το σχετικό έγγραφο με την κατάργηση της πρωινής προσευχής από τα σχολεία εγείρει σοβαρά ζητήματα αντισυνταγματικότητας που προσκρούουν στο άρθρο 16 παράγραφος 2 του Συντάγματος.
Το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρει ρητά το εξής: «H Παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες».
ste
Το ΣτΕ, όπως ήταν λογικό κι επόμενο, αναγνώρισε στη νομολογία του ότι η μεγάλη πλειονότητα του Ελληνικού Λαού ανήκει στην Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία και συνεπώς η αρχή αυτή έχει εφαρμογή στο πάγιο Προεδρικό Διάταγμα για την πρωινή προσευχή.
Συνεπώς, όπως γίνεται αντιληπτό, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σε μια τόσο κρίσιμη και δύσκολη περίοδο για τη χώρα και τους πολίτες επιδεικνύει μια περίεργη και εξαιρετικά επικίνδυνη σπουδή για δήθεν καινοτόμες και ρηξικέλευθες μεταρρυθμίσεις, χωρίς να αντιλαμβάνεται τις συνέπειες αυτής της πολιτικής συμπεριφοράς.
Αντί να ασχολείται με το πώς θα σταματήσει αυτός ο ταλαίπωρος λαός να βιώνει καθημερινά με το κουράγιο του φόβου την εξαθλίωση των Μνημονίων, βάζει «χέρι» ανερυθρίαστα και χωρίς τον παραμικρό δισταγμό σε οτιδήποτε προσβάλλει τη δήθεν αριστερή ηθική της, έστω κι αν αυτό έχει να κάνει με ζητήματα σοβαρά όπως η Ορθοδοξία και η Πίστη των Ελλήνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom