Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Εταιρεία εμφύτευσε «αθώα» τσιπ στους εργαζόμενους

Τα τσιπ εισάγονται στα χέρια


Μια εταιρεία τεχνολογίας έγινε μια από τις πρώτες στον κόσμο που εμφύτευσε μικροτσίπ στο προσωπικό, ώστε να μπορούν να εισέλθουν στην εργασία τους. Αντί  να χρησιμοποιούν κάρτες και άλλα αναγνωριστικά κυματίζουν το χέρι τους και ο χρόνος εισόδου στην εταιρεία καταγράφεται. 

Το προσωπικό της Three Square Market στο Ουισκόνσιν είναι σε θέση να παραγγείλει φαγητό στην καφετέρια και να ανοίξει τις πόρτες με το τσιπ, που διαβάζεται από ένα μηχάνημα ραδιοκυμάτων. Μπορούν επίσης να συνδεθούν στον υπολογιστή τους χωρίς κωδικό πρόσβασης. 

Η Three Square Market, που εδρεύει στο River Falls, είναι η πρώτη εταιρεία στις ΗΠΑ που χρησιμοποιεί το τσιπ το οποίο εγκρίθηκε από τις ρυθμιστικές αρχές το 2004. Παρόλο που και άλλες εταιρείες στη Σουηδία, την Δημοκρατία της Τσεχίας και το Βέλγιο έχουν ήδη προσφέρει παρόμοια προγράμματα, η αποδοχή ήταν μικρή - λιγότερο από το 10% των εργαζομένων - εν μέσω ανησυχιών και έλλειψης εμπιστοσύνης. 

Ωστόσο, στην Three Square Market περισσότεροι από 50 εκ των 80 εργαζομένων έχουν εθελοντικά προσφερθεί, η μεγαλύτερη αποδοχή που έγινε ποτέ, ανοίγοντας το δρόμο ή υιοθετώντας τέτοια συστήματα. 

Το τσιπ κοστίζει 230 £ και είναι στο μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού. Χρησιμοποιεί την τεχνολογία RFID ή την τεχνολογία αναγνώρισης ραδιοσυχνοτήτων, η οποία χρησιμοποιείται επίσης από τους ταχυδρομικούς φορείς που πραγματοποιούν σάρωση των δεμάτων σε γραμμικούς κώδικες. 

Εισάγεται με βελόνα μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη και σύμφωνα με πληροφορίες δεν τραυματίζει καθόλου. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Three Square Market, Todd Westby, δήλωσε ότι το τσιπ δεν θα παρακολουθεί τους υπαλλήλους και δεν έχει τοποθέτηση GPS. "Νομίζουμε ότι κάνουμε το σωστό να για την προώθηση της καινοτομίας όπως ας πούμε τα αυτοκίνητο χωρίς οδηγό που πλασάρονται τους τελευταίους μήνες", δήλωσε ο κ. Westaby. Η ανταπόκριση μεταξύ του προσωπικού «υπερέβη τις προσδοκίες μου», είπε. 

Ο Sam Bengtson, μηχανικός λογισμικού, δήλωσε ότι ήταν «σχεδόν 100% έτοιμος να το δεχτεί». Ο κ. Bengston πρόσθεσε: «τα επόμενα πέντε με 10 χρόνια, αυτό θα είναι κάτι που θα είναι είναι πιο φυσιολογικό. Έτσι, μου αρέσει να είμαι πρωτοπόρος".  

Η Melissa Timmins, διευθύντρια πωλήσεων της εταιρείας, ήταν πιο διστακτική. "Επειδή είναι καινούργιο, και δεν το γνωρίζω ακόμα. Είμαι λίγο νευρική όταν σκέφτομαι πως θα έχω κάτι εμφυτευμένο στο σώμα μου." 

Οι εμπειρογνώμονες για την προστασία προσωπικών δεδομένων χτύπησαν συναγερμό και αμφισβήτησαν το πόσο ασφαλές είναι το τσιπ. 

Ο Alessandro Acquisti, καθηγητής τεχνολογίας της πληροφορικής και της δημόσιας τάξης στο πανεπιστήμιο Heinz του Carnegie Mellon, δήλωσε ότι ο μικροτσίπ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί περισσότερο στον επεμβατικό τομέα αργότερα. Και προειδοποίησε πως το τσιπ θα μπορούσε να παρακολουθήσει πόσο καιρό οι υπάλληλοι ήταν στο μπάνιο ή πόσο καιρό έκαναν στα μεσημεριανά τους διαλείμματα χωρίς τη σύμφωνο γνώμη τους. 


από στον Τοίχο

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Με τη βαρβαροτητα την ασυδοσια και την αδηφαγια που επιδεικνυει
η εργδοσια σε συνδιασμο με την απραξια των συνδικαλιστικων οργανωσεων
δεν ειναι μακρυα η μερα που η κατασταση των εργαζομενων θα ειναι χει
ροτερη απο εκεινη τηε περιοδου τηε δουλειας και της αγοραπωλησιας των
δουλων Οι οιωνοι δεν εμπνεουν καμια αισιοδοξια για το μελλον

Read more: Go to TOP and Bottom