Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

ΤΩΡΑ φωτιά σε εξέλιξη στην Καισαριανή: Εχθρός ο πολύ ισχυρός άνεμος! (φωτο)


- Φωτιά έχει ξεσπάσει στην Καισαριανή, κοντά στο Σκοπευτήριο 
- Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής για την κατάσβεσή της 
- 40 πυροσβέστες με 15 οχήματα στο σημείο, ελικόπτερα και αεροσκάφη 
- Οι άνεμοι που πνέουν στο σημείο είναι πολύ ισχυροί και δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών
- Κάτοικοι της περιοχής σπεύδουν με αυτοθυσία για να βοηθήσουν τους Πυροσβέστες! 
- Δείτε φωτογραφίες από το σημείο


Δεν έχουν τέλος οι πυρκαγιές, αφού καθημερινά ξεσπούν νέα μέτωπα σε ολόκληρη τη χώρα. Τελευταία περίπτωση η φωτιά που έχει ξεσπάσει στην Καισαριανή.
Η πυρκαγιά ξεκίνησε λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι της Πέμπτης, 10.08.2017, κοντά στο ιστορικό Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Αμέσως κλήθηκε η Πυροσβεστική και στο σημείο έφτασαν 40 άνδρες με 15 οχήματα.
Οι πυροσβέστες καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες ξέσπασε σε υπαίθριο χώρο κοντά στην συμβολή των οδών Θεοτοκοπούλου και Κρυστάλλη.
Η φωτιά προς το παρόν καίει ξερόχορτα, ωστόσο στην περιοχή -όπως και σχεδόν σε όλη την Αττική σήμερα- πνέουν ισχυροί άνεμοι, κάτι που πάντα δυσχεραίνει το έργο των πυροστεστών.

Μεγάλη κινητοποίηση

Το newsit.gr βρίσκεται στο σημείο για να σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλα όσα συμβαίνουν. Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είναι μεγάλη, αφού στην περιοχή υπάρχει τόσο το Άλσος της Καισαριανής, όσο και πολλά σπίτια.
Δείτε τις εικόνεςφωτιάφωτιάφωτιάφωτιά
Ο Γεώργιος Σιμιντζής, αναγνώστης του newsit.gr έστειλε φωτογραφίες που επίσης δείχνουν τις φλόγες και τους πυκνούς καπνούς και είναι ενδεικτικές του γιατί η Πυροσβεστική έχει κινητοποιηθεί τόσο έντονα, αφού όπως βλέπετε η φωτιά είναι σε κοντινή απόσταση με σπίτια.
Εθελοντές με αυτοθυσία!
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, στο σημείο βρίσκεται και ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, ενώ πλέον γίνονται και ρίψεις από αέρος με ελικόπτερα και αεροσκάφη της Πυροσβεστικής.
Ακόμη και εθελοντές σπεύδουν στο σημείο και κάνουν ό, τι μπορούν για να βοηθήσουν τις δυνάμεις τις πυροσβεστικής, οι οποίες καταβάλουν πραγματικά τιτάνιες προσπάθειες για να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά. Όπως έχουμε ήδη προαναφέρει, οι δυνατοί άνεμοι που προκαλούν συνεχείς αναζωπυρώσεις είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των ανδρών της Πυροσβεστικής!
Ο σκιτσογράφος Σπύρος Δερβενιώτης είχε αναρτήσει νωρίτερα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook μια φωτογραφία από την πλατεία Συντάγματος, η οποία δείχνει τους πυκνούς καπνούς που φαίνονται από εκείνο το σημείο!
Δείτε την ανάρτηση
Για την φωτιά ενημέρωσε η Πυροσβεστική και στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter. Δείτε την ανάρτηση
Ρεπορτάζ: Μίλτος Σακελλάρης
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom