Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Καταγγελίες για υπεξαίρεση στο πρακτορείο Ευρώπη

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τον δρόμο της Δικαιοσύνης παίρνει το αιφνιδιαστικό λουκέτο του πρακτορείου Ευρώπη. Αυτό αποφάσισαν οι εκδότες-πελάτες του πρακτορείου που έχουν έννομο συμφέρον, αφού
δέχθηκαν σοβαρό οικονομικό πλήγμα, αποτέλεσμα της κακής διαχείρισης που άσκησε η διοίκησή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ποινικές διαδικασίες που θα κινηθούν θα είναι για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος κατά του εκτελεστικού προέδρου του πρακτορείου, του οικονομικού διευθυντή και του πρώην διευθύνοντος συμβούλου, ενώ δεν αποκλείεται να στραφούν και εναντίον του επικεφαλής της εταιρείας Πήγασος, Φώτη Μπόμπολα.

Τα… έριχναν αλλού
Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, σημαντικά ποσά φέρονται να έχουν υπεξαιρεθεί, αφού έχουν εισπραχθεί από το δίκτυο των υποπρακτόρων και έχουν χρησιμοποιηθεί από το πρακτορείο για την κάλυψη άλλων λειτουργικών αναγκών.

Υπενθυμίζεται ότι το πρακτορείο διανέμει τις εφημερίδες για λογαριασμό των εκδοτών-πελατών, εισπράττοντας ταυτόχρονα το αντίτιμο των πωλήσεων. Ωστόσο τα ποσά αυτά πρέπει να τα αποδώσει απευθείας στους πελάτες, κάτι που δεν έπραξε, και σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να τα χρησιμοποιήσει για την κάλυψη άλλων λειτουργικών δαπανών.

Εντύπωση μάλιστα προκαλεί, για αυτό και αποτελεί αντικείμενο έρευνας, το γεγονός ότι αν και οι εφημερίδες Εθνος και Εθνος της Κυριακής δεν κυκλοφορούσαν τον τελευταίο καιρό, μέρος των εισπράξεων του Πρακτορείου –που οφείλονταν σε άλλους δικαιούχους εκδότες– διατέθηκε για να πληρώσει ποσά σε επιταγές προς την Πήγασος και τις εκδόσεις Εθνος.

Οπως εκτιμάται, η «τρύπα» των οικονομικών του πρακτορείου ξεπερνά τα 18 εκατομμύρια ευρώ.

Η καθοδική πορεία είχε ξεκινήσει από τα τέλη του 2015, ωστόσο επιδεινώθηκε με το κλείσιμο των εφημερίδων Εθνος και Εθνος της Κυριακής. Να σημειώσουμε επίσης ότι την περασμένη Δευτέρα παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Ευρώπης, Νίκος Παπαδόπουλος, αφήνοντας και διοικητικά ακέφαλο το πρακτορείο, που μέχρι πρότινος ήταν το μεγαλύτερο της χώρας.
http://www.eleftherostypos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom