Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Η Κατερίνα Στεφανίδη στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου του Λονδίνο


Eνα άλμα χρειάστηκε για να προκριθεί στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου του Λονδίνου η Κατερίνα Στεφανίδη (άλμα επί κοντώ). Αντίθετα, ο Μίλτος Τεντόγλου δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του μήκους.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το στάδιο ήταν γεμάτο από φίλους του αθλητισμού, οι οποίοι θέλησαν να παρακολουθήσουν κάποιους από τους κορυφαίους αθλητές του κόσμου. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και οι Γιουσέιν Μπολτ και Μο Φάρα, στις τελευταίες αγωνιστικές προσπάθειές τους.

Η Κατερίνα Στεφανίδη ξεκίνησε την προσπάθειά της από τα 5,60, που ήταν το όριο της πρόκρισης. Και εκεί δε χρειάστηκε πάνω από ένα άλμα. Με μία προσπάθεια πήρε την πρόκριση και επιβεβαίωσε όσους την θεωρούν φαβορί για το χρυσό μετάλλιο. Ο τελικός θα διεξαχθεί την Κυριακή. Έκπληξη ήταν ο αποκλεισμός της Τζένιφερ Σουρ (χρυσή Ολυμπιονίκης του 2012), η οποία έχει τρεις άκυρες προσπάθειες στα 4.55μ.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης στους έφηβους, στο άλμα εις μήκος, δε βρέθηκε σε καλή ημέρα. Ταξίδεψε στο Λονδίνο με 8,30 (7η επίδοση στον κόσμο), αλλά δεν κατάφερε να πιάσει το όριο (8,05).

Ο 19χρονος Μίλτος Τεντόγλου είχε καλύτερο άλμα στα 7,79 και έμεινε εκτός τελικού. Το πρώτο του άλμα ήταν στα 7,70, το δεύτερο στα 7,79 και το τρίτο άκυρο. Την κορυφαία επίδοση σημείωσε ο Τσέχος Ράντεκ Γιούσκα με 8,24μ. Aκολούθησαν ο Κουβανός Μάικελ Μασό με 8,15 και ο Νοτιοαφρικανός Ρουσγουόλ Σαμάαϊ με 8,14.

Στο σημερινό πρόγραμμα, η Βούλα Παπαχρήστου θα διεκδικήσει την πρόκριση σε ακόμη έναν τελικό. Για να πάρει το «εισιτήριο» για τον αγώνα της Δευτέρας θα χρειαστεί ένα άλμα πάνω από τα 14,20, κάτι που είναι μέσα στις δυνατότητές της. Πρόκειται για τη δεύτερη συμμετοχή της σε αντίστοιχη διοργάνωση.

Η αθλήτριά μας μετέχει στο πρώτο προκριματικό γκρουπ, στο οποίο βρίσκεται και η άλτρια με την καλύτερη εφετινή επίδοση, η Γιουλιμάρ Ρόχας που έχει πηδήξει 14,96 μ.Η Βούλα Παπαχρήστου, αύτη τη χρονιά, έχει άλμα στα 14,24.

Με… σβηστή τη μηχανή προκρίθηκε ο Μπολτ

Ο Γιουσέιν Μπολτ τερμάτισε πρώτος στη σειρά του και με χρόνο 10.07 προκρίθηκε στους ημιτελικούς του παγκοσμίου. Ο σούπερ σταρ της Τζαμάικα έδωσε, όπως συνηθίζει, τη δική του παράσταση και, αφού έπαιξε με τη μασκότ των αγώνων, μπήκε στο στάδιο και τρέχοντας με χαλαρούς ρυθμούς τερμάτισε πρώτος στη σειρά του.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης, στην τελευταία διοργάνωση της καριέρας του, πήρε το «εισιτήριο» με τον 8ο καλύτερο χρόνο. Ο Τζαμαϊκανός Τζούλιαν Φόρτε ήταν ο μόνος που κατέβηκε τα 10 δευτερόλεπτα (9.99). Ο Τζάστιν Γκάτλιν διένυσε την απόσταση σε 10.05, ενώ ο Γιόχαν Μπλέικ, τερμάτισε δεύτερος στη σειρά του, με 10.13 και τον 12ο καλύτερο χρόνο.

Ο τελικός των 10.000 μ. είχε μόνο έναν σταρ: τον Μο Φάρα. Ο αθλητής από τη Μ. Βρετανία τερμάτισε πρώτος με 26.49.53, επίδοση που είναι η κορυφαία της χρονιάς.
http://www.kathimerini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom