Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Διπλή αιματηρή επίθεση σοκάρει την Τουρκία – Εκρήξεις, πυροβολισμοί, τρεις νεκροί


Πυρά ενόπλων κατά του αμερικανικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη. Έκρηξη βόμβας έξω από ένα αστυνομικό τμήμα. Τουλάχιστον τρεις νεκροί. Η Τουρκία ξανά στη δίνη της τρομοκρατίας.

Όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας όταν αυτοκίνητο
παγιδευμένο με εκρηκτικά χρησιμοποιήθηκε για να γίνει επίθεση στο αστυνομικό τμήμα στη συνοικία Σουλτανμπεϊλί της Κωνσταντινούπολης. Ήταν περίπου 01:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας όταν έγινε η σφοδρότατη έκρηξη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από την επίθεση τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί και επτά πολίτες. Σύμφωνα όμως με το CNN Turk, δύο ένοπλοι και ένας υψηλόβαθμος αστυνομικός από τη μονάδα εξουδετέρωσης βομβών σκοτώθηκαν στην ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε και συνεχίστηκε μέχρι το πρωί στην περιοχή που βρίσκεται στην ασιατική πλευρά του Βοσπόρου. Τραυματίστηκαν 10 πολίτες μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Το αρχηγείο της αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του πως τρεις αστυνομικοί και επτά πολίτες τραυματίστηκαν από την έκρηξη, αλλά δεν έδωσε απολογισμό νεκρών.

Αργότερα ήρθε ακόμη μια επίθεση, αυτή τη φορά στο προξενείο των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη. Δυο ένοπλοι, ένας άνδρας και μια γυναίκα, άνοιξαν πυρ κατά του κτιρίου όπου στεγάζεται το αμερικανικό προξενείο, αλλά διέφυγαν μετά την αντίδραση των αστυνομικών και την ανταλλαγή πυροβολισμών. 


Αστυνομικοί οπλισμένοι με αυτόματα τουφέκια απέκλεισαν τους δρόμους γύρω από το προξενείο των ΗΠΑ στη συνοικία Σάριγερ στην ευρωπαϊκή πλευρά της πόλης. Το τηλεοπτικό κανάλι NTV μετέδωσε πως η αστυνομία συνέλαβε αργότερα τη γυναίκα, που τραυματίστηκε κατά την ανταλλαγή πυρών.

Οι διπλωματικές αποστολές των ΗΠΑ στην Τουρκία έχουν αποτελέσει στόχο και στο παρελθόν.

Η Τουρκία βρίσκεται σε αυξημένο επίπεδο συναγερμού αφότου εξαπέλυσε αυτό που αξιωματούχοι αποκάλεσαν "συγχρονισμένος πόλεμος κατά της τρομοκρατίας", περιλαμβανομένων και αεροπορικών επιδρομών εναντίον μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και Κούρδων μαχητών στο βόρειο Ιράκ, και συλλήψεις εκατοντάδων υπόπτων στο εσωτερικό.

Πηγή: ΑΠΕ  - ΜΠΕ
Φωτογραφίες: EPA

http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom