Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Αλκηστις Πρωτοψάλτη:"...οι συναυλίες μου και οι περιοδείες στην Αμερική και τον Καναδά δεν μπορούν ούτε να αναβληθούν ούτε να μεταφερθούν"!

Παραδόξως …είμαστε ακόμα ζωντανοί!

Γράφει ο ΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖAΚΗΣ
Άκουσα προσεκτικά την κυρία Πρωτοψάλτη, να δηλώνει ότι το πάνω – κάτω εικοσαήμερο που της εμπιστεύεται η πατρίδα την διαχείριση του Υπουργείου Τουρισμού η ίδια θα το διαθέσει για συναυλίες που είχε ήδη προγραμματίσει.

«Το πρώτο πράγμα που είπα στον πρόεδρο της δημοκρατίας είναι ότι οι συναυλίες μου και οι περιοδείες στην Αμερική και τον Καναδά δεν μπορούν ούτε να αναβληθούν ούτε να μεταφερθούν. Το δέχτηκε». Και αναρωτιέμαι, βάσιμα θέλω να πιστεύω, ότι λίγο οι πρόβες, λίγο τα ταξίδια, λίγο το Jet Lag και οι ίδιες οι συναυλίες, τελικά δεν θα καταφέρει να περάσει από το υπουργικό της γραφείο.

Να πούμε λοιπόν δεν βαριέσαι ήταν κέφι του Προέδρου της Δημοκρατίας η υπουργοποίησή της, ήταν καλλιτεχνική του ιδέα, μια πατριωτική έμπνευση, γιατί η Άλκηστη πριν περάσει στο ψητό, ότι δέχτηκε την υπουργοποίηση με την προϋπόθεση να μην ακυρωθούν οι προσωπικές της συναυλίες, μας μίλησε τόσο τρυφερά για την πατρίδα, τον πατριωτισμό και την μέχρις αυτοθυσίας αγάπη της για αυτή, που μας συγκίνηση με την αγνότητα των εθνικών της αισθημάτων και την υψηλή αίσθηση του καθήκοντος έναντι των ευθυνών που επωμίζεται με υποδειγματική αυταπάρνηση.

Από τις δηλώσεις της δημοφιλούς αοιδού μάθαμε ότι λίγο - πολύ είναι και καθ’ ύλην αρμόδια για το Υπουργείο Τουρισμού, μιας και το πρώτο της επάγγελμα ήταν ξεναγός. Στα προσόντα της για το αρμόδιο υπουργείο να προστεθεί η έμφυτη αγάπη που αισθάνεται για τους τουρίστες και η βαθιά της θέληση να υπηρετήσει την προσφιλή πατρίδα που την κάλεσε και αυτή ανταποκρίθηκε με τόσο θέρμη που θα επωμιστεί το βάρος των δυσβάσταχτων καθηκόντων της στους συναυλιακούς χώρους.

Μετά από τόση πρωτοπορία, καλλιτεχνικές αυτοθυσίες και υψιπετή πατριωτικό οίστρο, μονό βαθιά συγκινημένοι και υπερήφανοι μπορούμε να νιώθουμε ως Έλληνες. Πρόκειται για μια ρηξικέλευθη και καινοτόμα πολιτική ηθική απέναντι στο παλιό και φθαρμένο πολιτικό μας σύστημα.

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom