Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Τουρκία: Ακύρωσαν τις μεγαλειώδεις φιέστες για την εθνική γιορτή της 30ης Αυγούστου εξαιτίας του ΡΚΚ!

Ο ΦΟΒΟΣ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η σκιά του ΡΚΚ έκατσε για τα καλά πάνω από την Άγκυρα την Κυριακή για την γιορτή της 93ηςεπετείου της «ημέρας της νίκης» καθώς απέτρεψε στην τουρκική ηγεσία από το να διοργανώσει τις προγραμματιζόμενες  μεγάλες  και πολύωρες φιέστες που είχε στο σχεδιασμό της.
Έτσι αντί των μεγάλων παρελάσεων και των βαρύγδουπων τελετών οη τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να περιορίσει στο ελάχιστο δυνατό την στρατιωτική παρέλαση ενώ και οι υπόλοιπες τελετές (καταθέσεις στεφάνων και λοιπές εορταστικές εκδηλώσεις όπως συναυλίες) άλλες «κόπηκαν» και άλλες περιορίστηκαν στο τυπικό τελετουργικό.
Αιτία οι πληροφορίες της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ ότι οι Κούρδοι ετοίμαζαν βομβιστικές επιθέσεις και επιθέσεις αυτοκτονίας τόσο στην Άγκυρα όσο και στις υπόλοιπες πόλεις όπου θα πραγματοποιούνταν ανάλογες εκδηλώσεις.
Σύμφωνα με το εγκύκλιο που δημοσιεύθηκε με υπογραφή του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, οι εορταστικές εκδηλώσεις ζητήθηκε να περιοριστούν με παρελάσεις και κατάθεση στεφανιών. λόγω των τελευταίων τρομοκρατικών επιθέσεων  και υπογραμμίστηκε αυτές  να είναι όσο το δυνατόν συντομότερες!
Ίδια μέτρα ελήφθησαν και σε άλλες πόλεις της Τουρκίας και συνολικά τίποτα δεν έδειχνε να είναι ίδιο σε σχέση με τους εορτασμούς των προηγούμενων ετών.
Το παραπάνω αποτελεί μια σημαντική ήττα της τουρκικής κυβέρνησης καθώς ήθελαν να δώσουν, ιδιαίτερα τώρα, μεγάλες διαστάσεις στις εορταστικές εκδηλώσεις. Τα ίδια μέτρα θα ισχύουν μέχρι και τις 9 Σεπτεμβρίου όπου ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις στη Σμύρνη.  
Παρόλα αυτά το ΡΚΚ κτύπησε και σήμερα στην νοτιοανατολική Τουρκία. Όπως μεταδίδεται  τρεις Τούρκοι Στρατοχωροφύλακες , ένα αγόρι 12 ετών και τρεις Κούρδοι αντάρτες σκοτώθηκαν σήμερα σε συγκρούσεις όπως έγινε γνωστό από πηγή των τοπικών υπηρεσιών ασφαλείας.
Οι δύο από τους στρατοχωροφύλακες σκοτώθηκαν από ενόπλους στο κέντρο της πόλης Ντιγιάρμπακιρ ενώ ένας τρίτος έχασε τη ζωή στου στη Σιλώπη, στη γειτονική επαρχία του Σιρνάκ, διευκρίνισε η ίδια πηγή.
http://www.defencenet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom