Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Σκουριές: Το ΣτΕ ακύρωσε την απόφαση Σκουρλέτη για την "Ελληνικός Χρυσός"


Την απόφαση επί της αίτησης που είχε υποβάλει τον Απρίλιο η "Ελληνικός Χρυσός" κατά του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στελεχών του υπουργείου για παράλειψη οφειλόμενων νόμιμων ενεργειών, εξέδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital, το ΣτΕ έκανε δεκτή την αίτηση κατά του υπουργείου της "Ελληνικός Χρυσός", δηλαδή, αναγνωρίζει ότι πράγματι το αρμόδιο υπουργείο επέδειξε κωλυσιεργία ως προς την έγκριση των προσαρτημάτων των τεχνικών μελετών της μεταλλουργίας χαλκού, χρυσού και του νέου εργοστασίου εμπλουτισμού στην περιοχή του Μαντέμ Λάκκου, που είχε καταθέσει η εταιρεία.

Ουσιαστικά, πρόκειται για τα προσαρτήματα των τεχνικών μελετών που κατά τον κύριο Σκουρλέτη, η "Ελληνικός Χρυσός" δεν προσκόμισε, οδηγώντας τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας,να ανακαλέσει τις τεχνικές μελέτες του έργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Δικαιοσύνη δέχεται την αίτηση ακύρωσης της "Ελληνικός Χρυσός" και αναθέτει την υπόθεση στη Διοίκηση προς νέα νόμιμη κρίση κατά την εκφορά της οποίας θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι απαντήσεις της αιτούσας- δηλαδή της "Ελληνικός Χρυσός"- ότι δεν είναι δυνατή η αλλαγή των τεχνικών μεθόδων.

Αλλά και ότι η επιστροφή φακέλου -κάτι που έκανε ο τέως ΥΠΑΠΕΝ Παναγιώτης Λαφαζάνης- προβλέπεται μόνο εάν εντοπιστούν ανακρίβειες ή ανεπάρκειες και όχι επειδή άλλαξε η πολιτική θεώρηση της νέας κυβέρνησης.

capital

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom