Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Η Ομόνοια καλεί τους Ελληνικής καταγωγής βουλευτές να παραιτηθούν! - Οι Δρυμαδιώτες πολέμησαν για την εκκλησία τους,αλλά... (βίντεο)

Μετά την κατεδάφιση του Ναού του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμάδες Χειμάρρας

Η κατεδάφιση του Ναού του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμάδες Χειμάρρας σήμερα τα ξημερώματα, από την Πολεοδομική Αστυνομία, συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων από τα Τίρανα, αποτελεί βάρβαρη πράξη αυταρχισμού της Αλβανικής Κυβέρνησης. Πρόκειται για βιασμό της πνευματικής ζωής και της ιστορίας της Χειμάρρας.

Καλούμε τους υγιώς σκεπτόμενους πολίτες της χώρας ανεξαρτήτου θρησκεύματος και εθνικότητας, να αντισταθούν στην κυβερνητική αλαζονεία που θέλει να μετατρέψει τους ιερούς χώρους σε πολιτικά βάθρα αντιπερισπασμού, καλλιεργώντας εθνικά και θρησκευτικά μίση για εσωτερική κατανάλωση και όχι μόνο.

Καλούμε τους ελληνικής καταγωγής αλλά και όλους τους ορθοδόξους βουλευτές της κυβερνητικής συμμαχίας να αποστασιοποιηθούν από τις επιθέσεις που δέχεται η Ορθοδοξία στην Αλβανία από την κυβέρνηση Ράμα – Κοκδήμα, ως ελάχιστο χρέος που έχουν στους προγόνους τους, την ιστορία αλλά και στους ψηφοφόρους τους.

Λεωνίδας Παππάς
Γενικός Πρόεδρος Δ.Ε.Ε.Ε.Μ. «ΟΜΟΝΟΙΑ»
http://epirusgate.blogspot.gr/

Οι Δρυμαδιώτες πολέμησαν για την εκκλησία τους (βίντεο)

Όταν λίγο μετά τις 4 χτες το πρωί τα σκαπτικά μηχανήματα έγιναν αντιληπτά από τους Δρυμαδιώτες, αρκετοί μαζεύτηκαν στον χώρο της εκκλησίας για να εμποδίσουν την κατεδάφιση.

Οι κάτοικοι άρχισαν να πετούν πέτρες προς τα μηχανήματα που ξεκίνησαν να κατεδαφίζουν τον Άγιο Αθανάσιο, οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο άρχισαν με την σειρά να πετούν πέτρες στους κατοίκους.

Ακολούθησαν λεκτικές αντιπαραθέσεις εξ αποστάσεως με τους αστυνομικούς και στην συνέχεια το σκαπτικό μηχάνημα με το σφυρί παρατεταμένο κατευθύνθηκε απειλητικά προς τους Δρυμαδιώτες.

Οι κάτοικοι φοβούμενοι για την σωματική τους ακεραιότητα υποχώρησαν και επέστρεψαν λίγο αργότερα για να ξεθάψουν τα ιερά κειμήλια και τις εικόνες.

http://himara.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom