Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες στην Αιτ/νία

Μηδική, ελιές, κηπευτικά και αμπέλια στη δίνη της καλοκαιρινής κακοκαιρίας

Η πραγματικά δυνατές καταιγίδες των δυο τελευταίων ημερών, η οποίες και συνοδεύτηκαν από σφοδρή ανεμοθύελλα και χαλαζόπτωση, που σε ορισμένα σημεία είχε τέτοια διάρκεια, ένταση και μέγεθος πάγου που κατέστρεψε ολοσχερώς την παραγωγή, οδήγησε κατά δεκάδες τους αγρότες στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΟΓΑ, στα ΚΕΠ και στις Τοπικές Κοινότητες, ώστε να υποβάλλουν δήλωση αναγγελίας ζημιάς, προς τον ΕΛΓΑ.

Αυτό δεν ισχύει για τους παραγωγούς της ορεινής Ναυπακτίας, όμως, οι οποίοι και ενώ υπέστησαν επίσης μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειές τους, στην πλειονότητά τους, σύμφωνα με το τοπικό υποκατάστημα του ΕΛΓΑ, δεν υποβάλουν δήλωση ΟΣΔΕ, κατ’ επέκταση ούτε δήλωση καλλιέργειας στον ΕΛΓΑ, με αποτέλεσμα να μη δικαιούνται αποζημίωσης.

Οι αγρότες που καταβάλουν εισφορές υπέρ ΕΛΓΑ, πάντως, έχουν προθεσμία 15 ημερών απ’ την εκδήλωση της καταστροφής, για να κάνουν την αναγγελία. Σημειώνουμε ότι τεράστια είναι η καταστροφή στην περιοχή της Μακρυνείας, κυρίως σε ελιές, αμπέλια και κηπευτικά.

Εξίσου μεγάλες ζημιές καταγράφονται στη μηδική (τριφύλλια) σε όλο το νομό. Συνεργεία του ΕΛΓΑ ήδη καταγράφουν τις ζημιές, με προτεραιότητα στη μηδική και τα κηπευτικά.

http://www.e-ea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom