Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΥΛΙΑΝΗ:Το πρόγραμμα του τριήμερου εορτασμού και η ιστορία της


Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου, στις 15 Αυγούστου, αποτελούν για την Ορθοδοξία ένα από τα μεγαλύτερα λατρευτικά γεγονότα.

Η παράδοση στη χώρα μας προστάζει στη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου,το "Πάσχα του καλοκαιριού" όπως το λέει ο λαός μας, οι πιστοί να επισκέπτονται ένα από τα μεγάλα προσκυνήματα, που είναι αφιερωμένα στην Κοίμηση της Παναγίας μας, με προεξάρχοντα τις μεγάλες εκκλησιές στην Τήνο και στον ιστορικό ναό της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής στην Πάρο, ο οποίος είναι ένας από τους αρχαιότερους χριστιανικούς ναούς στον τόπο μας.

Από σήμερα το πρωί,Πέμπτη 13 Αυγούστου,με τον Ορθρο και τη Θεία Λειτουργία αρχίζουν οι τριήμερες λατρευτικές συνάξεις της Ιεράς Πανηγύρεως στην Παναγία την Εκατονταπυλιανή.

Και φέτος πλήθος πιστών βρίσκονται ήδη στην Πάρο,ενώ αναμένεται κοσμοπλημμύρα με τις αφίξεις της Πέμπτης και της Παρασκευής,ημέρα που θα φτάσει στην Πάρο και ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κύριος Προκόπης Παυλόπουλος.


Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο το πρωί,ανήμερα της εορτής,με το πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο και τη Λιτάνευση της Ιεράς και Θαυματουργού εικόνας της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής.

Τόσον εντός (παρά τα προβλήματα με τις σκαλωσιές),όσο και πέριξ του Ιερού ναού,όλα είναι έτοιμα για να εορτασθεί  με κατάνυξη η Κοίμηση της Θεοτόκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom